Alba Regia – fesztelen jazz feszt Székesfehérváron

Idén augusztus 5-7. között ismét az Alba Regia Feszt Székesfehérváron

Az ingyenes koncertsorozat péntektől vasárnapig nemcsak a fesztivál látogatóinak, hanem a belvárosban sétálóknak is feledhetetlen zenei élményt fog nyújtani.

Idén is a hazai jazz, fusion és funk-soul szcéna legnépszerűbb együttesei, előadói adnak koncerteket a Bartók Béla téren felállított szabadtéri színpadon.

A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt

A 30. jubileumát ünneplő Fusio Group nyitja meg az eseményt péntek 18 órakor.

Őket a Szabó-Gyányi Kvintett követi Kovács Kornéllal kiegészülve, majd 21 órától az Oláh Dezső Trió és Vörös Janka adnak koncertet. Szombaton az ifj. Egri János kvartet, a Subtones és este 

a Stinky Bugs Koszi Jankával és Méhes Adriánnal lesznek a színpadon

vasárnap pedig a Coltrane Legacy, az Orbay Lilla quartet és a Vörös Tamás Project zenélnek.

Az Alba Rega kultúrmisszió és fesztivál is egyben

Az 1967-ben alapított jazzfesztivál újjászületése óta már 9. alkalommal varázsolja három napra az igényes hazai zene fellegvárává Székesfehérvárt. Az Alba Regia nem csak egy fesztivál, egy kultúrmisszió. Az ismert zenészek felvonultatása mellett a fesztivál szervezői fellépési lehetőséget adnak a fiatal tehetségek számára. A koncertek átállási idejében a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszékének legtehetségesebb hallgatói zenélnek a gyülekező tömegnek, és az arra sétálóknak.

„Az Alba Regia Feszt egyik küldetése, hogy a magas szintű zenészeket és a fiatal tehetségeket támogassa. 

Fontos, hogy mindenkit szeretnénk megszólítani, nem csak egy szűk réteget. Megmutatjuk, hogy az igényes zene is befogadható és szórakoztató. Mivel a város főterén tartott koncertek mindig ingyenesek, nem csak a fesztiválra érkezők, hanem mindenki, aki arra jár részesül az élményben.” – foglalja össze Mits Gergő, az esemény egyik főszervezője, a Kodolányi János Egyetem tanszékvezetője.

A szervezők célja, hogy soha ne szakadjon meg ez a hagyomány

Az 1967-ben alapított fesztivál Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem Modern Zenei Tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával 2014 óta ismét minden évben megrendezik. 

Alba Regia Feszt

2021. augusztus 5-7.

SZABADTÉRI SZÍNPAD

(Székesfehérvár, 8000 Bartók Béla tér)

Program

FELLÉPŐK

augusztus 5. (péntek)

18:00 – Fusio Group

19:30 – Szabó-Gyányi Kvintett feat. Kovács Kornél

21:00 – Oláh Dezső Trió feat. Vörös Janka

augusztus 6. (szombat)

18:00 – ifj. Egri János kvartet

19:30 – Subtones

21:00 – Stinky Bugs feat. Koszi Janka és Méhes Adrián

augusztus 7. (vasárnap)

18:00 – Coltrane Legacy

19:30 – Orbay Lilla quartet

21:00 – Vörös Tamás Project

A szabadtéri koncertek ingyenesen látogathatóak. Előzetes regisztráció nincs. Az érvényben lévő szabályozások érvényesek a rendezvényre is. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Fotó: Alba Regia hivatalos