Az AWS a Budapest Parkban mutatta be az Innen szép nyerni című legújabb lemezét

A leukémiában 2021-ben elhunyt frontember, Siklósi Örs utódjaként 2023-ban az énekesi poszton Stefán Tamást jelentette be a csapat, s ennek kapcsán az alábbi nyilatkozatot adta ki:

– Örs nélkül soha nem leszünk az a zenekar, akik előtte voltunk, ezt mi is tudjuk. Viszont mi leszünk az a zenekar, akik életünk két legnehezebb és legtragikusabb éve után, talán végre először tudunk mosolyogva a jövőre tekinteni, és akik mindig a zsigereikben fogják hordozni azokat az értékeket, amiket mindig is szerettünk volna képviselni – áll az AWS a hivatalos közleményben.

A Budapest Park közönsége hálás hallgatóság. Az AWS pedig kiszolgálta a rajongókat: rendre felsorakoztatta az ismert, közkedvelt és a rekordgyorsasággal népszerűvé vált, az új énekessel rögzített, és elsőként klipes debütálást érdemlő Odaát című dalt is. 

Az új szerzemények bemutatása élőben olykor némiképp visszafogottabb közönséget eredményez. Figyelünk az ismeretlenre, ízlelgetjük a szavakat, a dallamot, kémleljük a kivetítőn, ahogyan az előadó is szemlél bennünket: vajon bejön a dal? Ez csak az első bátortalan reakció a közönségtől? 

AWS-dalszövegek itt.

Stefán Tamás karizmája méltó az AWS erőteljes zeneiségéhez, de tagadhatatlan, hogy sokunknak eszébe jut Örs is. Ahogyan a Fábián Juli tér felé sétálva is megidézzük az énekesnő emlékét, ahogyan Azahriah kapcsán is belénk hasít még menedzsmentjének oszlopos tagja, Ferich Balázs közelmúltbeli elvesztése. Asszociálunk, és ez az AWS-dalok esetében is elkerülhetetlen. Találó tehát az album címe: Innen szép nyerni. 

A nóták zeneisége és szövegvilága megőrizte a korábbi, gyakorta nyomasztó vagy épp kiábrándult fantáziákat. A Kultiplex fénykora és aurája sejlik fel a friss korong dalait hallgatva és a zenekar energiáját megtapasztalva. A nyers és a karcos talán elcsépelt jelzők a műfaj kedvelői számára, mégis kiválóan jellemzik az AWS friss korongját. Sötét képek és végtelen energia találkozása.

(Az újra aktív Watch My Dying-ot idézi a Nincs árnyék — izgalmas lenne egy feat. a két formáció között.)

A szellemem majd megmarad, mint egy régi emlék — énekli Stefán Tamás a Fények nélkül című friss nótában. 

Az AWS útja pedig talán egy, az eddigieknél is sikeresebb, új irányba indul el. 

Az este vendég fellépői pedig az NFR és Escape My Shadows voltak, a Park hangzása és látványvilága pedig továbbra is kifogástalan.

Fotók: AWS Facebook