NKA támogatás a könnyűzenei médiumok számára

Ismét itt a lehetőség a könnyűzenei médiumok számára, hogy pályázzanak! A kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumok támogatására szánt keretösszeg 15 millió forint, amelyből pályázatonként maximum 1,5 millió igényelhető.

A hatodik éve nyújtott támogatás célja, hogy a könnyűzenével hosszabb ideje, rendszeresen foglalkozó nyomtatott és online médiumok – közte színvonalas blogok, és ezáltal a magyar könnyűzene megfelelő nyilvánossággal rendelkezhessen, és minél nagyobb közönséget érhessen el.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma olyan, legalább egy éve, folyamatosan megjelenő, frissülő önálló médiumokat vagy más médiumok mellékleteit, rovatait kívánja támogatni, amelyek önálló, saját készítésű, első közlésű cikkekben, cikksorozatokban, online videó anyagokban a magyar könnyűzenével foglalkoznak, és vállalják, hogy a támogatás ideje alatt helyet biztosítanak a Hangfoglaló Program egyes alprogramjainak, eseményeinek és a résztvevőinek bemutatására is. A pályázatnak nem célja a korábban megjelenő, de az elmúlt egy évben nem működő médiumok újraindításának elősegítése. Előnyt jelent, ha a médium vagy könnyűzenei rovat, blog, melléklet magas presztízzsel bír, működése szakmailag megalapozott, és a zenei műfajok sokszínűségét minél hatékonyabban képes megjeleníteni.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. december 19-e éjfél.

Bővebben ITT tájékozódhatsz a pályázat részleteiről.