Titokzatos sárga ruhás figura Azahriah nyomában

Introvertált dal címmel jelent meg Azahriah legújabb kislemeze. Az év egyik legjobban várt nagylemezének előfutára annak ellenére, hogy kifejezetten gyors tempójú, vidám szám, fontos és komoly témát feszeget: azt, miként egyeztethető össze egy popsztár élete a folytonos reflektorfénnyel.

AZAHRIAH DALSZÖVEGEK ITT.

„Szándékosan írtam ennyire kendőzetlenre a szöveget – magyarázza Azahriah. – A dal egy minden nap zajló belső vívódást ír le, amely időszakosan felerősödve köszön vissza az életemben. 

Már a hírnév előtt is fura, nyomasztó érzést okozott bennem az idegen környezet, az ismeretlen helyzetektől, beszélgetésektől nagyobb feszültség keletkezett bennem, mint ami a környezetemből levont következtetések szerint egészségesnek számít. 

Viszont, ha ezektől az élményektől elvágom magam, akkor befordulok, és ez hosszú távon még rosszabb.”

Az Introvertált dal fontos párbeszédet nyithat meg a Z generációs rajongók körében zárkózottságról, félénkségről és szorongásról – illetve arról, hol húzódnak a határvonalak ezek között. 

Szerencsére ma már társadalmilag is egyre többet beszélünk az olyan, széles tömegeket érintő jelenségekről, mint a szorongás (vagy kifejezetten a szociális szorongás), és ennek köszönhetően mind többen mernek segítséget kérni. 

A dalhoz tartozó kisfilm Azahriah – és tágabb értelemben minden előadó – nyilvánossághoz való viszonyát dolgozza fel: az ehhez kapcsolódó nyomást, a teljesítménykényszert, a közönség olykor irreális elvárásait. A felkavaró videóklipet, amelyben végül kiderül ki a titokzatos figura Azahriah nyomában, Drakula Out Of Town, azaz Ballagó Dániel rendezte.

Fotó: Azahriah hivatalos