2017 leghallgatottabb rádiós magyar slágereinek listája már elérhető!

Nemrég fizette ki a szerzőknek a 2017-es rádiós és televíziós jogdíjakat az Artisjus – a részletes adatok itt olvashatók. Többek között kiderült, hogy a legtöbb magyar zenét játszó rádiók a következők: Dankó Rádió, Rock FM, Jazzy Rádió, Forrás Rádió, Sláger FM.

Most pedig a Playlistben megmutatjuk, melyek voltak a leghallgatottabb magyar slágerek a rádiókban 2017-ben. A Mahasz éves összesítő listái közül az összesített, hallgatottság alapú százas lista magyar szereplőit szedtük össze. A Mahasz készített egy magyar listát is, ami nem a hallgatottság alapján súlyozott, hanem a játszásszám alapján készült. Tanulságos összevetni a kettőt, kiderül például, hogy a legtöbbször játszott két magyar dal, Rúzsa Magdolna: Jel és a Soulwave: Kalandor című dala nem került be a “nagy” lista százas mezőnyébe (mindkét előadótól más szám szerepel); a játszásszám alapján készült lista top 10-ében három olyan előadó is szerepel (Spoon 21, Medix, Kowalszky Meg A Vega), akik nem kerültek be a hallgatottsággal súlyozott listán a top 100-ba. Vagyis a legnagyobb hallgatottságú rádiók szerkesztői meglehetősen másként válogatnak, mint az átlag.

A százas listán húsz magyar szám szerepel, a legnépszerűbb a 14. helyen; az 50 legnépszerűbb sláger közé három magyar került be. (2015-ben viszont az első helyre is magyar dal került: SuperStereo: Bent a neved.)

LISTÁK IDE KATTINTVA!

Szemezgettünk a legnépszerűbb hazai dalokból, a rádiók játszási listái alapján:

Wellhello: Odaút

Freddie: Csodák

Rácz Gergő x Ív: Bolondod voltam

Halott Pénz: Otthon

Byealex És A Slepp X Lotfi Begi: Bababo

Halott Pénz feat. Agebeat & Kovary: Élnünk kellett volna

Pápai Joci: Özönvíz

Caramel: A zeniten túl

Király Viktor: Shoulda Woulda Coulda

Zséda: Eperhold

Lóci Játszik: Nem táncolsz jobban, mint én / Nem strandolsz jobban

Fábián Juli & Zoohacker: Jazz & Wine

Rúzsa Magdolna: Éden

Caramel: Használd a szívedet

New Level Empire: Belédfulladnék

Honeybeast: Így játszom

Magna Cum Laude: Volna-e kedved?

Magna Cum Laude: Volna-e kedved?

Soulwave: Szaladok

Kállay Saunders Band: Joy

Margaret Island: Veled minden