25 éves a Zanzibar, jubileumi koncertet tartanak 2024-ben

A kétezres évek tagadhatatlanul fontos szereplői voltak, karakteres nótáik így a mai napig abszolút egyet jelentenek az ezredforduló felszabadult életérzésével. 

A Zanzibar idén – bármilyen hihetetlen is, negyed századot ünnepel, a jubileumi turnéra pedig egy Akváriumos buli teszi majd fel a koronát, szeptember 28-án.

Zanzibar-dalszövegek itt.

Kimondani is elég sokkoló, de huszonöt éve történt már, hogy szilveszter éjjel – az akkor még rendőrként dolgozó – Terecskei Rita egy koncertről hazafelé tartó zenészeket igazoltatott, akik poénból rögtön tiszteletbeli énekesnőjüknek fogadták.

Majd úgy hozta a sors, hogy másnap a helyi szórakozóhelyen a srácok valóban énekelni hallották Ritát, akit onnantól eszük ágában sem volt elengedni, és a tiszteletbeli jelző is hamar lekerült a neve elől. Így kezdődött a tizenkilenc éves lány és az éppen énekes nélkül haknizó – még ismeretlen zenekar közös sztorija, ami mára Zanzibar néven legendássá vált – 1999-et írunk.

Az emlékezetes január 2-át követő két és fél évtizedben a ceglédi utószilveszteren ad hoc „alakult” csapat beutazta a világot.

Nagyszínpadon álltak többek között a Sziget Fesztiválon, a VOLT-on, nyitottak Kapcsolat koncertet Joe Cocker előtt az Ötvenhatosok terén, turnéztak az USA-ban, és szerte Európában, mindeközben pedig megunhatatlan dobogósai voltak a Mahasz, valamint a hazai rádiós-tévés slágerlistáknak is. 

Dalaikat a mai napig egy ország fújja fejből

A Nem vagyok tökéletes, az Igazi nevem, vagy akár a Szerelemről szó sem volt tulajdonképpen az új évezredes hazai pop-rock univerzum örökzöldjeivé váltak a 25 év alatt.

És a csapat egyáltalán nem szeretne még megállni, kalandos összetalálkozásuk óta aktívan koncerteznek. Jelenleg éppen – stílusosan retró kifejezéssel élve – slágerparádénak ígérkező évfordulós bulisorozatukra edzenek teljes gőzzel, aminek legfontosabb momentuma a szeptember 28-i budapesti este lesz, az Akvárium Klubban.

25. jubileumi koncert

2024. szeptember 28.

Budapest, Akvárium Klub

A születésnapi turné további állomásai hamarosan.

További infó:

https://www.facebook.com/zanzibarzenekar