A dalszövegek egyre nagyobb jelentőséget kapnak a digitális világ térhódításával párhuzamosan

Ahogyan azt a zeneszoveg.hu már több, mint 10 éve hangsúlyozza, s a dalszövegekért, az azokhoz tartozó szerzőségi és egyéb adatokért, s mindezek legláis felhasználásáért dolgozni nem csak a szerzők érdeke: a zeneipar ezen területének karbantartására és rendszeres frissítésére, naprakészen tartására és bővítésére rohamosan növekvő igény mutatkozik a főleg streamelő – zenehallgatók körében is.

Ahogyan az a dalszerzo.hu itt olvasható írásából is kiderül, végeztek egy kutatást a streamelők között a dalszövegekre vonatkozóan. Eszerint a megkérdezett streamelők 79%-a szokott rákeresni szövegekre. Az előfizetők között ennél is magasabb volt az arány: 88% Viszont a legtöbben nem a stream szolgáltatók saját, a szövegekkel kapcsolatos funkcióit használják, hanem más oldalon keresnek.

Továbbá a megkérdezettek 55%-a mondta azt, hogy nagyobb eséllyel fizetne elő olyan stream szolgáltatásra, amelynek vonzó, dalszövegekkel kapcsolatos funkciói vannak; főleg a fiatalok között voltak olyanok, akik jelentős újításokat várnak a szolgáltatóktól ezen a téren.

Ebből is látszik, hogy a zeneszoveg.hu jelentősége óriási mértékben növekedhet az elkövetkezendő időszakban.