A Müpában lépnek fel a Virtuózok mesterei és tanítványai

A Virtuózokban is szereplő mentorok, zsűritagok állnak színpadra tanítványaikkal a Müpában május 23-án, a műsor sztárvendége Plácido Domingo operaénekes.

A gálakoncerten közreműködik Keller András hegedűművész, Abouzahra Amira és Mariam hegedűs testvérpár, Balázs János zongoraművész, Balogh Ádám és Máté, valamint Klenyán Csaba klarinétművész és Lugosi Dániel Ali kétszeres Virtuózok-győztes.

Fellép továbbá Teo Gertler hegedűs, a Virtuózok V4+ 2023-as győztese, valamint Evelin és Valerij Greblo szlovén hárfás testvérpár, a Virtuózok V4+ felfedezettjei – közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A Virtuózok tíz éve működő, nemzetközileg is jegyzett verseny és edukációs program, amely a klasszikus zenei tehetségeket fedezi fel és támogatja. A magas nézettségnek örvendő tévéműsor a Visegrádi Négyek országaiban már negyedik éve került képernyőre 2024 év elején, a zsűrijében olyan hazai és nemzetközi szaktekintélyek, sztárok ültek, mint Plácido Domingo, Keller András és Miklósa Erika. 

Az adássorozat több mint 100 millió nézőt ér el évente, mindemellett a Virtuózok rendszeres koncertfellépési lehetőséget is biztosít a felfedezetteknek.

Ezek közül az egyik legfontosabb esemény a 2018 óta immár harmadik alkalommal megvalósuló Mesterek és tanítványok koncert, ahol a fiatal tehetségek neves mentoraikkal, a zsűri tagjaival közösen állhatnak pódiumra. Mindezt a műsorban nyújtott kiváló teljesítményükkel, különdíjként érdemelték ki.

Az első ilyen nagyszabású koncertet 2018. december 30-án rendezték a Müpában, tavaly márciusban pedig Plácido Domingóval léphettek fel a műsor győztesei az MVM Dome csaknem tízezres közönsége előtt.

Fotók: Plácido Domingo, Virtuózok