A Thy Catafalque és a Platon Karataev karrierjének eddigi legnagyobb koncertjére készül

2023. május 11-én két igazi zenei kuriózumnak számító produkció veszi be a Budapest Park színpadát. A Thy Catafalque és a Platon Karataev közös koncertjére a jegyértékesítés december 9-én 10 órakor indul.

A Kátai Tamás szólóprojektjeként ismertté vált, majd koncertekre zenekari formát öltött Thy Catafalque és a négytagú Platon Karataev története is rendkívül érdekes és kivételes. Bár első ránézésre talán kevés helyen keresztezheti egymás útját az avant-garde metal és az alternatív/art rockban eredező gitárzene, de sokkal több a közös pont, mint ahogy azt gondolnánk. 

A két projekt más irányból, de ugyanoda tekint, és 

mindkettejük munkásságában megjelennek az archaikus elemek, kiemelt szerephez jutnak a természeti képek, és arra ösztönzik a hallgatót, hogy befelé figyeljenek. 

Emellett a Thy Catafalque és a Platon Karataev is jelentős hazai- és nemzetközi ismertséget vívott ki magának, és számos szakmai elismerést is bezsebeltek. Bár hangzásviláguk eltér, mégis olyan atmoszféra jellemzi mindkettőt, ami azonnal beszippant, ehhez pedig fontos kérdéseket feszegető, sokszor az emberi léten túlmutató dalszövegek párosulnak.

A Thy Catafalque kiválósága

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Thy Catafalque eddig tíz albumot jelentetett meg (legutóbb tavaly Vadak címmel), az elmúlt tíz évben ráadásul a francia Season of Mist kiadó gondozásában, akik többek közt 

olyan zenekarokkal dolgoznak, mint a Heilung, a Mayhem, a Rotting Christ és a Septicflesh.

A Platon Karataev teltház előtt játszott az utóbbi időben

A Platon Karataev pedig 2022 elején teltházas koncerten mutatta be legutóbbi, teljesen magyar nyelvű, Partért Kiáltó című nagylemezét, de már gőzerővel dolgoznak a folytatáson.

Fotók: Budapest Park, Platon Karataev, Thy Catafalque hivatalos