A török Trió Patara zenekar ad koncertet a Hagyományok Házában

A Trió Patara nevű török zenekar ad koncertet április 17-én a Hagyományok Házában, repertoárja különböző korszakok és stílusok egyetemes zenéjének széles skálájából áll.

“Három nő szívből jövő békekívánsága Patarából a világnak” – ez a mottója a 2020-ban, a koronavírus-világjárvány kitörésekor megalakult Trio Patara zenekarnak, amely eredetileg azzal a céllal jött létre, hogy a zene gyógyító és egyesítő erejével hozzájáruljon az emberiség jóllétéhez a kihívásokkal teli időszakban, missziójukat pedig a mai napig tovább folytatják – olvasható a közleményben.

A török együttes tagja Lelya Bayramogullari fuvolaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Sankyo Fuvolaegyüttes tagja, Aslihan Güngör hárfaművész, az Antalya Állami Szimfonikus Zenekar és a Borusan Isztambuli Filharmonikus Zenekar tagja, valamint Simge Büyükedes, az egyik legnépszerűbb szoprán énekes, a Mersin Állami Opera és Balett tagja.

Első CD-jük Patara’ya Armagan (Ajándék Patarának) címmel a török Kulturális és Turisztikai Minisztérium Képzőművészeti Főigazgatóságának támogatásával 2020 decemberében jelent meg.

Az előadás a Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium és a Török Köztársaság Budapesti Nagykövetségének közös szervezésében, a magyar-török kulturális évad keretében valósul meg.

Fotók: Trio Patara