ADY 100 pályázat

A MANK Nonprofit Kft. Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából nyílt pályázatot hirdet alkotó- és előadóművészek számára, melynek célja a költő sokszínű életművének és szellemi örökségének bemutatása kortárs megfogalmazásban.

A pályázat célja a költő különleges személyisége és művei által inspirált új alkotások létrehozása. A különböző művészeti területeken alkotó művészek (írók, költők, zeneszerzők, képző-, ipar- és előadóművészek) megszólítása, az általuk létrehozott pályaművekből, műalkotásokból összművészeti rendezvény megvalósítása.

Pályázni új, korábban még nem publikált művekkel lehet, viszont a műfaji megkötés viszonylag szabad kezet enged az alkotóknak. A felhívásra jelentkezhetnek írók, költők, drámaírók, zenészek, képző- és iparművészek, grafikusok, fotóművészek, előadóművészek, színjátszó csoportok, illetve bármilyen egyéb művészeti ágban alkotó művészek.

A pályázatokat az ady100@alkotomuveszet.hu címre lehet beküldeni 2019. szeptember 23-a hétfőig.

A felhívás teljes szövege és a pályázat benyújtásának menete elérhető a kiíró MANK Nonprofit Kft. honlapján az alábbi linken.