Bereményi Géza és Másik János koncertje Cseh Tamás dalaival

Cseh Tamás dalai azt a világot idézik, ahol félszavakból is értjük egymást, lehunyt szemmel élvezzük az életet, és kinevetjük a halált. A 80 éve született Cseh Tamás alkotótársai, Bereményi Géza és Másik János egy igazán különleges műsorral állnak színpadra.

CSEH TAMÁS DALSZÖVEGEI ITT.

Az esten elhangzanak dalok a Levél nővéremnek lemezekről, sok más szerzeménnyel egyetemben. Megannyi történet, gondolat, emlékkép idéződik fel a színpadon. A vérbeli muzsikus Másik Jánosé az ének és a zene – olykor zongora, gitár vagy bandoleon –, míg Bereményi Géza a reflektorfényben is író, aki sorait most nem papírra, hanem a közönségre veti. Betekintést nyerhetünk Bereményi gyerekkorába, fiatalságába a már megjelent (Magyar Copperfield) és most készülő önéletrajzi regényének részleteivel.

Facebook-esemény itt.

A szerzőpáros szavaival ajánlva az előadást: „A regényrészletek és dalok fogaskerekekként lendítik egymást tovább és tovább a lélek száguldó országútján, amíg véget nem ér az egész műsor.” Amelynek címe – Háború van – az 1994-es Levél nővéremnek 2. album egyik dalából ered: „csillagok, égbeli tűk karcolják rá a szememre: háború van csillagok, a háború tart, szóljatok rá, hogy megálljon még a végén bűnös leszek.”

Fotó: Magyar Zene Háza