Brutálisan megverték a Garda zenekar énekesnőjét

Magyarországon hihetetlen erővel tört fel az elmúlt időszakban a családon belüli erőszak elleni düh, ellenérzés, ebbe üvölti bele a Garda zenekar énekesnője, Garda Zsuzsa, hogy „Rám többé nem emelsz kezet!”. A csapat új klipje odacsap, odavág, belehasít a levegőbe, az életünkbe, az agyunkba. 

Kemény vállalást tett a Garda. Az együttes a csillogás helyett olyan közéleti szerepet vállalt fel – immár másodszor -, amely a zene, az ének és a film eszközeivel hívja fel a figyelmet arra, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett. A sokkoló klipben halljuk a családfő üvöltését, durva káromkodását. Látjuk a megalázást, látjuk, a saját testével védelmező gyermeket, látjuk, a magzatpózba gömbölyödő asszonyt, aki várja, hogy vége legyen. Eközben már a gyerekeink szótárában is benne van az a kifejezés, hogy családon belüli erőszak. És nem csak a szótárában.

„A művészetnek az is a feladata, hogy rezonáljon a világ történéseire, úgy meséljen el történeteket, hogy eljusson a befogadókhoz”

– mondta az együttes kreatív producere. Wirth Zoltán hozzátette, szeretnénk megmutatni az embereknek, hogyan lehet realisztikusan beszélni a társadalmat érintő problémákról.

A „Nincs hatalmad felettem” című vadonatúj dal forgatásakor Klacsán Gábor rendező most is naturális eszközökkel élt. Ahogy a „Lélegezz!” című háborús klipben egy édesanya és lánya háborús menekülését mutatták be valódi robbanást is előidézve, modern trükkök segítsége nélkül, úgy most pofon is elcsattant.

A Garda az elmúlt időszakban 13 nemzetközi filmfesztiválról hozott el díjat, miután hozzá mertek nyúlni a háború témájához, a csütörtöki klip-premier után pedig ismét célba veszik a külföldi nézőket is.

Fotó: Garda