Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Szinetár Dóra francia sanzonest

Chanson Elysée – francia sanzonest – Csemer Boglárka, Kárász Eszter és Szinetár Dóra

április 6., csütörtök, 19.00 – MOMKult

Mindez Csemer Boglárka (Boggie), Kárász Eszter és Szinetár Dóra zenés időutazása közkedvelt és újraértelmezett, klasszikus és modern dalok között, mélységeken és magasságokon át, amelyben elénk idézik Párizs, a Szajna-part és a Montmartre hangulatát.

Három énekesnő, egy zenekar és megannyi örökérvényű francia sanzon

A három csodás hangú énekesnő három teljesen különböző módon találkozott ezzel a különleges, egyedi zenei világgal. Mindhárman sokat foglalkoztak a műfajjal, így kimagasló szakértelemmel nyúlnak a francia sanzonokhoz. 

Kárász Eszter megdöbbentő hitelességgel szólaltatja meg Edith Piaf dalait, Padam című estjével 18 éve lép fel az országhatáron innen és túl. 

Csemer Boglárka a sanzon lírai, ma is élő oldalát mutatja meg kortárs francia dalokat is hozva a műsorba és saját, franciául írt dalai is felcsendülnek. 

Szinetár Dóra minden műfajban otthonosan mozog, most mély átéléssel tolmácsolja magyarul a francia életérzést magukba sűrítő sanzonokat. 

Izgalmas hangszerelések, szívszaggató szólók, nagy érzelmek: romantika, emlékezés, beteljesületlen szerelem – mindez a francia művészetre jellemző hőfokon.

A zenekar tagjai

Antal Gábor – zongora

Nemes Janó – szaxofon

Szirmai Pál – dob

Takács Szabolcs – nagybőgő

Veér Csongor – hegedű

Wagner-Puskás Péter – harmonika

Jegyek itt.

A facebook event itt.

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója