„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – teszi fel a kérdést legújabb dalában a Punnany Massif

A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön.

Punnany Massif dalszövegeket itt találsz.

„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre” – hangsúlyozza a Punnany Massif zenekarvezetője, Felcser Máté. „Mi Sziámin, Kontroll csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a ’90-es évek rendszerváltó pillanataiban” – mondta. „Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. 

Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás

mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik” – hozza fel példaként Máté.

„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk – és hogyan tehetjük meg azt” – tette hozzá a másik frontember, Farkas ’Wolfie’ Roland. „Sosem voltunk hívei a skatulyaelvnek, mégis a működésünk során folyamatosan be lettünk dobozolva ideológiailag. 

A legújabb Elnézést kívánok című dalunk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat”

– foglalta össze.

Fotók: Punnany Massif hivatalos