Dzsúdló egy ‘így jöttem’ dallal indítja a szezont

Dzsúdló idei első megjelenése az elszakadás és felnőtté válás témáját boncolgatja. A pörgős felvétel egy baráti kollab terméke: a rap betétet Signo adja, a számhoz készült klipet a baráti társaság harmadik tagja, Szél Benjámin rendezte.

Dzsúdló-dalszövegek itt.

“A KELET a vidékről Pestre felkerülést, azt a társadalmi lemaradást dolgozza fel, amit ez jelent. Én borsodi gyerek vagyok, erre utal a dal címe is. Furcsa, feldolgozandó jelenség az, ahogy egy generációnyi lemaradást próbálunk behozni. Nekünk talán sikerült is elérni az anyagi stabilitást először a családban, de azt is látjuk, hogy sokaknak nem. Ezt az ambivalens érzést sűrítettük három és fél percbe.” – mondta Marci a dalról.

Az ‘így jöttem’ dal egy hamarosan érkező EP előfutára, a kislemez 2-3 hónapon belül debütál izgalmas kollabokkal és műfaji kikacsintásokkal.

Bár a KELET Dzsúdló első ‘24-es dala, faszikánk elég intenzív és sikeres időszakot tud maga mögött – szombaton egy év alatt harmadszorra töltötte meg a Budapest Parkot, nem beszélve a téli teltházas Arénás koncertről.

A teltházas bulik lendületét Dzsúdló (egy-két hálakönny elmorzsolása után) továbbviszi és beépíti a nyári koncertekbe és fesztivál fellépésekbe, hogy a lehető legerősebb nyári szezont tudja le idén. Is.

Fotók: Dzsúdló