Fájdalmas múltjáért hálás Heidi Albert új dalában

Traumatikus gyerekkori emlékeket dolgoz fel

A friss lemezpályázatot nyert, sokoldalú, fiatal előadó/dalszerző, Heidi Albert elektronikus műfajban bontakoztatja tovább szárnyait. Új felvétele, a „Valahol” traumatikus gyerekkori emlékeket dolgoz fel, amelyért ma már köszönetet mond.

A tehetség korábbi zeneszámai és izgalmas feldolgozásai arról árulkodtak, hogy egy igazi „zenei laboratóriumot” működtet, amiben folyamatosan kísérletezik a stílusokkal és hangszerekkel. Legutóbbi, IMRIK-kel közös szerzeménye, az „Erre születtem” készítése során érezte először, azonban hogy 

az elektronikus zenében látja a valós kiteljesedést.

A most debütáló zene, a „Valahol” erre a vonalra erősít, amiben a mély beatek, sötét szintik és a house stílusjegyei dominálnak, miközben Heidi Albert védjegyének számító, egzotikus hangszer, a handpan is szerepet kapott.

„Kolozsváron születtem, a családunk onnan származik. Apukám magára vállalva a családeltartó szerepét, vágyva arra, hogy  anyagi biztonságot és jólétet teremtsen nekünk, Németországban dolgozott évekig, és küldte haza a pénzt. Sokáig nagyon nehezteltem rá, de ahogy felnőttem, rá kellett ébrednem, hogy mindezt azért tette, hogy megteremtse mindannyiunknak az anyagi biztonságot. Nekünk egy egészen más életet szánt, mint amilyen világban ő nőtt fel. Most Budapesten élhetek, ahol

zenei karrierem szempontjából magyarként a lehető legjobb helyen vagyok

-, és ezt neki köszönhetem” – meséli, polgári nevén, Bognár Andi a szerzeménye hátterét. – „Akárcsak a „Valahol” videóklipjében látható, most már azt érzem, egy hercegnőként éltem, aki várta haza az édesapját.” 

Andi mögé pedig egy teljes csapat állt a lehető legjobb kombinációval

„Kezdetben azt gondoltam, az önmegvalósítás azt jelenti, hogy a dalkészítés teljes folyamatát egyedül kell csinálnom. Majd ráébredtem, hogy ez közel sem szükséges, hanem inkább a saját erősségeimre kell összpontosítanom. Legyenek a dalok a lehető legjobbak, ha ehhez egy csapat munkája kell, akkor nem bánom. 

Nagyon örülök, hogy rátaláltam, a producerre, Somogyvári Danira és a szövegért és videóklipért felelős alkotótársamra, Keserű Vagyimra, akikkel közösen megszületett a „Valahol”

– osztotta meg Andi.

Hamarosan pedig egy teljes nagyalbummal készül továbbépíteni egyre felfelé ívelő karrierjét a kiemelkedő előadó.

Nyitókép: Heidi Albert hivatalos