Fegyverneky Levente első nagylemezének beharangozó dala

Az igazi történetek ott kezdődnek, ahol a mámor véget ér

Megjelent Fegyverneky Levente első nagylemezének beharangozó dala, a „Swan”. A hattyút három másik madár követi majd single formájában, mielőtt a teljes album elérhető lesz. Az album az „Ornithology” címet kapta és ennek megfelelően az összes dal egy-egy madár nevét viseli, úgy mint: „Owl”, „Sparrow”, „Crane, „Vulture” stb…

– A madaras elnevezés először csak munkacímnek indult, de aztán annyira belejöttem és idővel annyira összenőttek a dalok a címekkel, hogy már nem volt visszaút, végigvittem a gondolatot. – magyarázza a rendhagyó névválasztást Levente, aki egyben szerzője és előadója is a projektnek.

– A tematika is nagyon személyes és lényegében minden dal kapcsolódik a másikhoz. A dalok azt időszakot dolgozzák fel, amikor az ember rádöbben, hogy törhető és, hogy a körülmények, a világ és a környező emberek törni akarják. Olyan dolgokat mondanak ki, amiket más inkább megpróbál elkendőzni, elfojtani magában. El kell jutni arra a pontra amikor kérlelhetetlenül szembenézel a világgal és legfőképpen szembenézel magaddal, ki vagy, mit tettél, kik vannak körülötted. A buliban kipattanó szerelmet mindenki ismeri, de az igazi történetek ott kezdődnek, ahol a mámor véget ér.A Swan a párkapcsolat viharában hánykolódó ember érzéseit mutatja be, hogy mennyire más szemszögből él meg a két fél, egy azon vitát. A videó is ezt a hangulatot erősíti úgy, hogy az érzelmi hullámvasút teljes skáláját megjeleníti, az indulatos veszekedéstől, a megbánáson át a teljes megsemmisülésig.

– A forgatás igazán családias hangulatban zajlott. A klip készítője, Gelencsér Ákos nagyon jó és régi barátom, szinte az összes zenekarom, zenei projektem videóit ő készítette. Összesen négyen voltunk és ez is hozzájárult, hogy ilyen őszinte végeredmény születhetett. Sem a női szereplőnk Varga Virág, sem én nem vagyunk gyakorlott színészek, így fontos volt a légkör, hogy igazán el tudjuk engedni a gyeplőt, hogy igazán át tudjuk adni magunkat a szerepnek. 3-4 órán keresztül veszekedni nagyon kimerítő, az utolsó közös képeknél teljesen ki voltunk már égve, szerencsére ez pont jól is jött. A kedvenc képem is az amikor teljesen megsemmisülve, kifacsarva ülünk a földön az intarzia alatt. Szerintem ez a valóságban is ilyen, a végletekig kiélezett vita, teljesen fel tudja emészteni az embert. – árnyalja a forgatás körülményeit az előadó.

EZ A DAL A SONGWRITING CAMP-EN SZÜLETETT.

A klipet egyetlen éjszaka forgatták egy hévízi szállodában, minimális költségvetésből, így ismét nagyon nagy hangsúly volt a kreatív megoldásokon. A maroknyi, mára összeszokottnak nevezhető stáb, több alkalommal is bizonyította rátermettségét, az elmúlt évek során készítettek live set videókat egy lombkorona ösvényen, de a keszthelyi Festetics kastély tetején is.

– Ezt a helyszínt már nagyon rég óta fel akartam használni, imádom a 70-es évek belsőépítészetét és gyerekkoromban nagyon sokat csavarogtam a hévízi szállodákban. Nagyon nagy hatással voltak rám. A kameramozgást volt, hogy úgy oldottuk meg, hogy Ákost egy londíner kocsin toltuk körbe, amire akkumulátoros lámpákat rögzítettünk gyorskötözővel, szóval mindent előhúztunk a tarsolyunkból.

A „Swan” csak az első lesz a sorból, a többi single is videós kísérettel fog napvilágot látni. Az alkotók ígérete szerint mind hasonlóan őszinte és élvezetes alkotás lesz.

– Nem akarunk miliőket eljátszani, helyszíneket imitálni, ahogy a dalok is, úgy a videók is mind önazonos produktumok lesznek, abból csináljuk amink van és arról, amit élünk. Szerencsére rengeteg rejtett kincs lapul itt Hévízen, egyedülálló helyszínek, megkerülhetetlen hangulattal, személyes, mégis mindenkire értelmezhető történetekkel. – zárja gondolatait Levente.
A „Swan” már elérhető az összes jelentős streaming platformon.

Fotó: Fegyverneky Levente hivatalos