Fehér Holló és a Latency együttes új dala és klipje a Föld megmentéséért

Megtennék mindent, hogy legyen még jövő” – új dal született Földünkért

Generációjának hangjaként, életbevágó témával lépett mikrofon elé a trap és pop határmezsgyéjén alkotó, Latency együttes és egy ideje szólóprojektjét egyengető, Fehér Holló. A debütáló „Tűz és jég” című dalban a tapadós dallamokon túl frappáns verzék emlékeztetnek arra, hogy bolygónk egyre nagyobb kockán forog.

A Latency együttes Szakadáti Tomi mélyreható rapszövegével és Bognár Andi légies énekhangjával talál utat közönségéhez; első szerzeményük, a „Bennem a világ” a Petőfi Rádió TOP 40 leghallgatottabb zenéinek listáján landolt és a „Saját zenéd” versenyét is megnyerte.

Azóta is rendszeresen olyan témákat dolgoz fel a duó, amivel a sorok mögött komoly jelentéstartalmakat találhatunk meg, új közöse, a „Tűz és jég” pedig az eddigi legsürgetőbb üzenettel debütál:

„A klímaváltozás nagyon aktuális és egyre égetőbb téma, célunk felhívni a figyelmet, hogy ezt már nem tudjuk sokáig a szőnyeg alá söpörni” – mesélte Tomi az együttműködés hátterét. 

„Fehér Hollóval a kezdetektől együtt dolgozunk, a legtöbb felvételünknek ő a producere. Most egy olyan témát találtunk, aminél azt éreztük, hogy ebből együtt valami nagyon jó kisülhet.”

Fehér Holló, aki a TV2 Farm VIP legutóbbi széria győztese, maga is vegetáriánus, korábbi együttesében, a The Palace-ban (korábban Flatband néven ismerhettük) rendszeresen Földünket érintő kérdéseket feszegetett.

“Számomra a környezet- és állatvédelem fontos, nem csoda, hogy korábbi zenekaromnak szinte az összes dala erről szólt. Épp Zellernél (NLP) ültem a stúdióban, mikor Tomi felhívott egy buliból, hogy szeretnék ha együttműködnék velük szerzőként és előadóként is. Boldog voltam, mert ez egy olyan felkérés, ami – bár kicsit más zeneileg, mint az én irányom  – üzenetileg a részem. 

Kiszáradnak a tavak, lángol a Bükk, a Pilis… több műanyag van egy halban, mint a mobilomban. Ez nem állapot. Erről írtam a részemet. Szeretnék 10 év múlva is levegőt venni és nem egy oxigénpalackból”

– osztotta meg Holló.

„Próbáltuk képileg is a jelenlegi helyzetet ábrázolni a „Tűz és jég” videóklipjében, ami színes és csilivili lett, de közben taposunk a szemétben” – mondta el Tomi kisfilmjük hátterét.

Nyitókép: Latency x Fehér Holló hivatalos