FIÚK – Ha neked nem EP megjelenés

Fiúk dalpremier és lemezbemutató koncert

Október 21-én jelent meg a Fiúk zenekar “Ha neked nem” című EP-jének utolsó két dala. A tehetséges fiatal zenészekből álló, egyedi hangzású alternatív popzenekar igen korszerű módon havi rendszerességgel hozott ki dalokat, amelyek a mostani megjelenéssel állnak össze teljes EP-vé. A lemezbemutató koncertre november 5-én kerül sor a budapesti Instantban.

A 2018-as alapítású, saját stílusát “földalatti pop”-ként aposztrofáló zenekar indulása óta aktívan koncertezik és publikál. 2020-ban bekerültek az NKA Hangfoglaló program támogatott zenekarai közé, majd 2021-ben kiadták az első nagylemezüket, ami a Velem egyedül címet kapta. A debütáló albumot Lázár Dodi (Esti Kornél zenekar vezetője és fő dalszerzője) segítségével rögzítették, a produceri munkát Diaz (Wellhello) végezte.

Ha neked nem – EP

A kislemez számai közös koncepció mentén íródtak, a fiatal felnőttkor nehézségeit bontják ki dalról dalra, minden dalnál más-más perspektívából közelítve meg a témát. A dalokhoz készült klipek és szövegvideók egy összefüggő történetet visznek végig, vizuálisan is erősítve a lemez mondanivalóját. Az audiovizuális anyagokon a hazai zeneipar egyik legfelkapottabb fiatal arcával, Drakulaoutoftown-nal dolgoztak együtt, jellegzetes képi világa végig felismerhető. Az album különleges közreműködője a hazai modern rapszcéna egyik legfelkapottabb arca, 6363 (korábban: Gege). Zeneileg nagy változáson ment keresztül a csapat korábbi anyagaikhoz képest: saját bevallásuk szerint most találták meg igazi hangjukat – megszólalásukat.

Jó volt, szép így, csak fáj azért

Ezzel a klippel indul a történet – a dal a be nem teljesült tervek előli menekülésről szól.

Abban vagyunk jók, hogyan rontsuk el

Ez a dal a felelősségvállalással való viaskodásról szól. Abban vagyunk jók, hogyan térjünk ki a hibáink következményei elől, de ezek valójában mégsem hagynak minket nyugodni.

de egyszer valami szépet ígérem én is itt hagyok

Minden hibánk ellenére arra törekszünk, hogy bárhogy is lesz, végül elérjük azt, amit elképzeltünk. Ez a dal azokról a helyzetekről szól, amikor a kudarc ellenére bele tudunk kapaszkodni valamilyen apró részletbe, bármibe, amitől motiváltak maradhatunk.

“Tudod bárcsak, újra választhatnék, elindulnék egy másik úton. Hogyha onnan hátra nézek, ne kelljen már adni a jobbik arcom”

A hibáinkkal való tényleges szembesülésről szól a dal – amikor arcon csap a valóság.

Úgysem írom le, hogy mi a szívem

Az üres egyéjszakás kalandokról szól. Elhitetjük a másikkal – és sokszor magunkkal is – hogy többet akarunk a történteknél.

Előbb-utóbb a hó, a sár nem fáj már

Az album lezárásaként ez a dal azt az állapotot írja le, amikor már fájdalom nélkül, közömbösen tudunk szembenézni a hibáinkkal.

Lemezbemutató

Az EP lemezbemutató koncertjére november 5-én az Instantban kerül sor. Természetesen vendégelőadók sora egészíti ki a csapat alapfelállását, akik óriási bulit ígérnek – nem érdemes kihagyni. A közönséget a Máklikőr fogja bemelegíteni, akik – saját bevallásuk szerint – minden szabadidejüket és gondolatukat arra fordítják, hogy zenéjükkel történeteket meséljenek el és érzéseket közvetítsenek.

Facebook esemény

Dátum: 2022.11.05.

Helyszín: Instant-Fogas Komplexum

Nyitókép: Fiúk hivatalos cover