Hajógyár x A38 x mïus x Attaray


Május 9-én a mïus X Attaray Visual szállít egy páratlan audio-vizuális élményt a Hajó fedélzetére, amit elektronikával, füsttel és különleges fényekkel fűszereznek meg.

Mi fog történni?

Álmos Gergely már több mint 10 éve pörgeti mïus névre keresztelt elektronikus projektjét. A Théque Records és a berlini Sonar Kollektiv művésze az építészet felől érkezett a zene világába, a váltás pedig olyan sikeresnek bizonyult, hogy a külföldi turnék mellett a formáció 2021-ben egy INES#talent jelölést is bezsebelt. 

A kifinomult elektro-akusztikus downtempo hangzásvilággal operáló zeneszerző dolgozott már együtt Jónás Verával, a lengyel Raf Skowrońskival, sőt az esemény házigazdájával, Hegyi Dórival is.

Ezen a kedden a jelenlévők az analóg elektronika mellett a mïus különleges látványvilágába is bepillantást nyerhetnek az Attaray Visualnak köszönhetően. Ugyanis Sztojánovits Andrea, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen doktorált fényművész – aki egyben a projekt állandó VJ-je – ismét egyedülálló vizuállal teremti meg a kapcsolatot hang és fény között. 

De hogyan valósul meg mindez? Miként lehet az önkifejezés különböző műfajait egy kompozícióba illeszteni? Hegyi Dóri többek között erről is beszélget majd vendégeivel a május 9-i Zene x Látvány esten.

Álmos Gergely – elektronika, szintetizátorok

Sztojánovits Andrea – vizuál

Gulyás Kristóf – dobok

Hegyi Dóri – ének

Szilágyi Ákos – lámpa programozás

Gyere és légy részese egy exkluzív hang-tér-fény élménynek!

Műsorvezető: Hegyi Dóri (OHNODY)

Kapunyitás: 19:00

Program: 20:00 – 21:30

Jegyek itt.

Az ülőhelyek száma limitált, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.

Fotó: Hajógyár hivatalos