Hangfoglaló Program: lezajlott a tizedik évad második mentortalálkozója

Fotó: Hangfoglaló Program

2024. április 17-én lezajlott a 10.évad induló előadóinak második mentortalálkozója. Az eseményen részt vett az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program 15 támogatott előadója, azok mentorai, valamint Cselőtei László, a Kollégium vezetője, Edelényi Szilvia, az NKA munkatársa, valamit Túri Mónika, a Hangfoglaló Programiroda vezetője.

Az Induló Előadói Alprogram támogatását elnyert előadók és zenekarok, illetve mentoraik részletesen beszámoltak a pályázati programot érintő aktualitásaikról, jelen időszakot érintő tevékenységeikről. A produkcióknak lehetőségük volt kérdezni a Kollégiumot és a Programirodát képviselő munkatársaktól, valamint két szakmai előadás hallgathattak meg. 

Szombat Máté (Cineast) rendező-operatőr a zenei videók és klipek színes világát, a gyártási folyamat elemeit és munkafolyamatait mutatta be, illetve számos hasznos tanáccsal látta el az előadókat. 

Ezt követően Gedeon Andrea, a WMMD operatív vezetője egy elképesztően tartalmas előadás keretében mutatta be a Spotify, Youtube és Tiktok csínját bínját.

Kiemelt kép: illusztráció/Freepik