Henri Gonzo koncert lesz a Várkert Bazárban

Április 27-én, szombaton 20:00 órától koncertezik a Henri Gonzo a Várkert Bazárban.

“A narancsvörös sátrak is

Mint a káprázat karikái

Vagy mint izzó gömb-madarak

Kezdtek az időn kívül szállni”

Henri Gonzo-dalszövegek itt.

Henri Gonzo a Fran Palermo zenekar vezetőjeként már több mint egy évtizede a hazai popzenei élet meghatározó kulcsfigurája, április végén új felállásban lép színpadra. 

A Henri Gonzo és a Papírsárkányok együttessel most először magyarul énekel, korábban kizárólag angol nyelvű számokat adott elő.

Tavaly tavasszal jelent meg az új felállás debüt LP-je, A Cementkert, amit az év egyik legjobb magyar lemezeként emlegettek az online platformok. Az új dalok klasszikus hangszerelésűek, csendesebb, befelé figyelő zenei világ jellemzi őket. Henri szövegeit Virginia Woolf-tól Julio Cortazar-on át Juhász Gyula, Nemes Nagy Ágnes valamint az ókori görög versekig számos irodalmi hatás inspirálta.

A zenekar magja három évvel ezelőtt kezdett formálódni, amikor Gonzó Farkas Zazie billentyűssel és Issiaga Camara basszusgitárossal zenélt együtt hónapokon keresztül. Később csatlakoztak hozzájuk klasszikus zenészek, a Fran Palermóból Árvay Gábor, valamint a The Colibris frontembere, Németh Máté, de gyakran beállt közéjük Naim Tichiti hegedűművész is.

Ezúttal új dalokkal kiegészülve, neoklasszicista hangszereléssel mutatják be különleges világukat.

Előzenekar: Sárközi Dina

Fotó: Henri Gono