Hivatalos csatornán lehet Spotify-playlistekre ajánlani dalokat

Mióta a playlistek lettek a befutás legfontosabb fórumai (jellemzően, ha nem is mindig az ezeken elért eredményeket követi a siker más platformokon), azóta izgatja a zenészek közösségét, hogyan lehet ezekre felkerülni – lásd például beszámolónkat a tavalyi BuSH-on elhangzott beszélgetésről.

Ezért nagyon fontos, hogy minden zenész, menedzsment és kiadó számára teljesen nyitottá tették az a dalok playlistre ajánlását (pitch). A funkciót a Spotify For Artists vagy Spotify Analytics aloldalon lehet elérni, és természetesen csak a Spotify saját szerkesztői által összeállított playlistekre vonatkozik.

A szolgáltató ebben a blogbejegyzésben írja le, hogyan működik a funkció. Egy még meg nem jelent számot lehet kijelölni a beküldésre. “Fontos, hogy a lehető legtöbb információt megadd nekünk róla: műfaj, hangulat és más adatok, amik segíthetnek annak eldöntésében, hogy melyik playlisten lenne jó helye. Megadhatod, hogy milyen hangszerek szólnak benne, hogy feldolgozás-e, és hogy milyen kultúrákhoz tartozik a dal, illetve te magad. Ezeket az adatokat kiegészítjük azzal, amit mi tudunk rólad: milyen más művészeket hallgatnak még a rajongóid, milyen playlisteken szerepeltél már stb.”

A cikk folytatása a Dal+Szerző oldalán olvasható, ide kattintva.