Hobo kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíjat – gálával ünnepel a közmédia

Életpályája elismeréseként 2024-ben Petőfi Zenei Díj Életműdíjjal jutalmazzák Földes Lászlót, Hobót. 

A Petőfi Zenei Díj Életmű Gála ünnepélyes díjátadója február 3-án látható a Dunán.

Hobo-dalszövegek itt.

A hazai zenei színtér legendás előadóművésze, dalszerzője tiszteletére készült nagyszabású produkcióban hazánk több sztárelőadója működik közre. Visszatér a képernyőre a közmédia rangos nemzetközi televíziós elismerésben részesült nagyszabású gálaműsora.

A Petőfi Zenei Díj Életmű Gála díjazottja idén a Kossuth-díjas bluesénekes, dalszerző, előadóművész, a Hobo Blues Band alapítója és frontembere, Földes László Hobo. 

A művész évtizedek óta meghatározó alakja a hazai könnyűzenei életnek, pályáján különféle műfajokban alkotott maradandót, beleértve a blues-, a rock- és a folkzenét. 

Irodalmi és színművészeti tevékenysége is jelentős: áttekinthetetlenül gazdag életművét könyvek, film- és színházi szerepek, valamint önálló estek teszik teljessé. 

Egyedi hangjával és szövegeivel az autentikus, őszinte zenei kifejezésmód megtestesítője. A Petőfi Zene Díj Életműdíját kiérdemlő zenész alakja nemcsak zenei, hanem szociokulturális szempontból is jelentős. 

A rendszerváltás előtti időszakban, amikor a politikai környezet szorításában volt a művészet, az underground szcénában talált menedékre. Szövegeiben gyakran érinti a társadalom és az egyéni szabadság témáit. Művészetével, személyes és társadalmi üzeneteivel örökre letette kézjegyét a magyar kultúrában.

Hobo idén fontos mérföldkőhöz érkezett

40 évvel ezelőtt jelent meg a Vadászat című lemeze, minden idők egyik legjelentősebb hazai rockalbuma, amelyet február 10-én Aréna-koncerttel ünnepel. Hobo a koncertje után nem sokkal, február 13-án ünnepli a 79. születésnapját.

Petőfi Zenei Díj Életmű Gála – Földes László Hobo – február 3-án 19:35-kor a Dunán.

A Vadászat című teljes lemezt meghallgathatod itt.

Hobo:Vadászat a Nemzeti Színházban

Újabb három sláger versenyezhet az évszázad magyar slágere címért

Állva tapsoló közönség és zsűri, sok nevetés, a meghatódottság könnyei, és még Superman is feltűnt a Duna showműsorának második elődöntőjében.

A közmédia saját gyártásában 2023-ban készült, Adamis Anna Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is hangos sikert aratott: tavaly a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon. A Duna 2024-ben az elismeréshez méltó, nagyszabású gálaműsorral tiszteleg Földes László Hobo művészete előtt, látványos show-elemekkel kiegészült produkciókkal, hazánk elismert sztárelőadóinak részvételével.

Fotók: Hobo hivatalos/Nemzeti Színház hivatalos