Homonnay Zsolt a nagyapja emlékének játszik a keszthelyi kastélyparkban: operettgála lesz július végén

Alig két hét múlva a legfülbemászóbb operett slágerektől lesz hangos a Festetics-kastély mesés udvara. De nem csak a díszlet lesz lenyűgöző, hiszen az örökzöld dallamok sem úgy szólalnak meg ezen az estén, ahogy a színházban. Csillagfényes romantikára, rendkívüli zenei időutazásra számíthat az, aki július 29-én Keszthelyre látogat.

A hónap utolsó szombat estéjén a színház évszázadainak egyik legvidámabb műfaja, az operett zengi be a balatoni régió kedvenc parkját, ugyanis ezen a napon a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra a kisoperáé lesz a főszerep a kastélyban: ezúttal a 100 Tagú Cigányzenekar bravúros szólistái vezetésével, és a Budapest Folk Dance táncosainak lenyűgöző koreográfiáival egyedülálló Operett gála repíti el a zenés színház rajongóit a legnépszerűbb előadások világába. 

A megunhatatlan slágereket többek között Oszvald Marika, Fischl Mónika, valamint Homonnay Zsolt idézi meg, akit ráadásul szívmelengető személyes történet is köt a produkcióhoz.

„Akárhányszor dolgozom együtt a 100 Tagúval, minden esetben nagyapám jut az eszembe, aki lassan 20 éve nincs már velünk. Rendkívül büszke lenne rám, ha láthatná ezeket a koncerteket, hiszen a cigányzene volt az ő nagy kedvence, ezen belül is kifejezetten rajongott a 100 Tagú Cigányzenekarért. Legutóbb ráadásul egészen különös dolog történt. Még jó 10 évvel ezelőtt meséltem nagyapámról a csapatnak, ami a napokban, a gödöllői koncertünkön eszembe is jutott. Éppen akkor, amikor az egyik zenésznek is előjött ez az emlék, aki ezt meg is osztotta velem. Véletlenek nincsenek, Keszthelyen is nagyapám emlékére fogok játszani. Főleg, hogy Kálmán Imre és Lehár dalai szinte új életre kelnek ezzel a formációval, össze sem hasonlítható a hangulat egy színdarabbal. Mert ezeknek a daloknak van egy olyan dimenziója, aminek az előcsalogatásához a cigányzene fűszerére van szükség..” – mesélte az Operettszínház művésze a közelgő előadás apropóján.

A koncert dátuma: 2023. július 29. Operett gála a 100 Tagú Cigányzenekar szólistáival

További információ

Jegyvásárlás