Idén is lesz rendhagyó dalszövegíró tábor Orfűn  

Szeptemberben rendezik meg a második Dalszövegelőt

Másodjára szervez kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegíróknak kreatív tábort Egyedi Péter zenész, a Fishing on Orfű kommunikációs vezetője. Az eseményen Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos, Csepella Olivér és Sára Gergely Gege tartanak előadásokat. A második Orfűi Dalszövegelő 2022. szeptember 9-11. között várja az érdeklődőket az orfűi Panoráma Campingben.

Az első Dalszövegelő nagy sikerére való tekintettel az alapkoncepció nem változott

A résztvevők három napon keresztül hallgathatnak előadásokat, valamint workshopokon vehetnek részt a magyar nyelvű dalszövegírás témájában, miközben izgalmas feladatok is várnak rájuk. 

A Dalszövegelőn olyan meghatározó alkotók lesznek ott, mint…

Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos és Sára Gergely Gege is. A számos rangos díjjal bíró előadói gárda olyan produkciók dalszövegeit is jegyzi, mint az Amorf Ördögök, a Budapest Bár, a Compact Disco, a Csaknekedkislány, az Emil.RuleZ!, az Esti Kornél, Halász Judit, Heincz Gábor Biga, Herendi Gábor, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, Kulka János, a Ladánybene 27, a Lázár tesók, a Magashegyi Underground, Odett, Oláh Ibolya, a Pegazusok Nem Léteznek, a Péterfy Bori & Love Band, Zséda vagy 6363. 

Ráadásul négyük nem csak előadást tart, hanem csapatkapitányként végig irányítja, tereli, segíti a résztvevőkből alakult csapatát.

„Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk az első Dalszövegelő résztvevőitől, mégis szeretnénk fejlődni. A csapatkapitányok ötlete pont azért jött, hogy a tábort végig kísérő feladatok során folyamatosan legyen támasza, segítsége a jelenlévőknek. Ráadásul a hangulat, a kialakult közösség is olyan szuper volt az első alkalommal, hogy az előadók a legnagyobb örömmel vállalták el a felkérést” – mondta el Egyedi Péter.

A Dalszövegelő előadásai és workshopjai mellett konkrét feladatok is várják a résztvevőket

Ezek közül a legfontosabb, hogy kis csapatokban dalszövegeket kell írniuk zenei alapokra, több stílusban, ráadásul ezeket a dalokat rögzítik is az utolsó napon. A tavalyi táborban 6 felvétel is született pop, rock, alternatív, sanzon és hiphop műfajokban, az idei évben is számos zenei stílus közül választhatnak majd a jelentkezők.

„Az Orfűi Dalszövegelő egy rendkívüli lehetőség, ahol a kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegírók rengeteg hasznos tudást szerezhetnek, fortélyokat tanulhatnak el a „nagyoktól”, megismerhetik az ő gondolkodásukat és kicsit beláthatnak az alkotói kulisszák mögé”

– mondta el a kezdeményezésről Horváth Kristóf (Esti Kornél), a rendezvény másik szervezője. Az előadók olyan témákat is górcső alá vesznek, mint a dalszövegírás lélektana, az intertextualitás, az agyizomtorna, a szavak hatása vagy az ihlet, mint az írás legfőbb ellensége.

„Természetesen minden előadó a saját gondolatait osztja meg a témáján keresztül, így mesél a dalszövegírás aspektusairól, ráadásul személyes tapasztalatait, történeteit is megosztja – sok-sok példával. 

A résztvevők ezen túl tanácsokat és visszajelzéseket is kaphatnak, hiszen az előadók véleményezik a palánták előre elküldött szövegeit is. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig hasonló gondolkodású és érdeklődésű fiatalokkal találkozhatnak.” – tette hozzá Egyedi, a Dalszövegelő főszervezője.

Az Orfűi Dalszövegelőt a Fishing on Orfű fesztiválnak is helyt adó Panoráma Campingben rendezik meg 2022. szeptember 9. és 11. között.

A programok jellege miatt a táborra maximum 40 fő jelentkezését várják, akik faházakban kerülnek elhelyezésre. „Nem változtattunk a tavalyi recepten, hiszen olyan jól működött az együtt lélegzés, az együtt gondolkodás: szóval ez egy bentlakásos tábor, ahol együtt vagyunk az első nap elejétől az utolsó nap végéig.”- mondta el Egyedi Péter.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók a Tixa oldalán. 

Minden további részlet elérhető az Orfűi Dalszövegelő Facebook-oldalán.
A program az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával.

Nyitókép: Freepik