Ismét David Bowie-emlékestet rendeznek az A38-on

A nyolc éve elhunyt legendás brit dalszerző, előadó számai március 20-án hangzanak el az újbudai A38 hajón.

A mostani koncert annak a sorozatnak a hetedik állomása, amely Bowie és fontos alkotótársai kapcsolatára fókuszál. Iggy Pop, Lou Reed, John Lennon, Mick Jagger, Brian Eno és Bob Dylan után az est címe Bowie and Friends – vol. 7: Marc Bolan lesz, azaz a műsor részben Bowie és a legendás brit zenekar, a T. Rex frontembere közötti baráti viszony köré épül.

David Bowie és Marc Bolan hatvan évvel ezelőtt, 1964-ben találkozott, Bowie 1972-ben dalt is írt Bolanről “Lady Stardust” címmel. 1977-ben, Bolan halála előtt nem sokkal közös TV-showban szerepeltek.

Az idei fellépők közül ketten – Márton András (KFT) és Poniklo Imre (Amber Smith) – az eddigi alkalmakkor is ott voltak. Március 20-án az A38-on színpadra lép továbbá Robert James Robson, Bognár Zoltán, Martinkó Tamás (Lidérc, Németh Róbert zenekara), Michael Zwecker (Poster Boy), Bakó Balázs (Bits), Székely Márton (Superunknowns), Iliás Ádám (Turn Signals), Szénás-Máthé Nándor (Filc), Kelemen Angelika (Kelemen Angelika Jazz Quartet), Vikukel Dániel és Marosi Z. András.

David Bowie, aki több mint negyven évet átívelő karrierje során a glam rock, az art rock, a soul, a hard rock, a dance pop, a punk és az elektronikus zene világában is komoly sikereket aratott, rákbetegségben hunyt el 2016 januárjában, 69 éves korában.

A koncert további részletei itt.

Fotó: David Bowie Facebook