Itt az új HOTS shortlist

Minden évben két alkalommal kerül felmérésre a magyar zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai zenekarok exportképessége, amely alapján képet kapunk aktuális erőviszonyokról, és a produkciók nemzetközi törekvéseinek láthatóságáról. Ez a lista az alapja a nemzetközi partnerintézmények és fesztiválok felé kiajánlott zenekarok névsorának is. 

A felmérés formája egy minimum 10 előadó megnevezését kérő formula, ahol további 5 produkció opcionálisan megnevezhető – ebben az évben először szinte minden felkért címzett élt a maximális válaszadás lehetőségével. A Mörk az összes kiosztott pont 6,019%-ával kerülhetett a lista tetejére. Az aktuális szavazás legnagyobb nyertese a minden kétséget kizáróan a Mongooz and the Magnet – a látványos ázsiai látványos piacépítésük meghálálja a szakmai közeg bizalmát -, akik a 29. helyről jutottak fel a 12. pozícióra, a The Qualitons a KEXP meghívásnak is köszönhetően nem sokkal maradt le az első helyről, a Platon Karataev pedig a kitartó és folyamatos munkájával először juthatott be a TOP5-be.

A shortlist kitöltésére szóló felkérést jelenleg több mint háromszáz feliratkozott szakmabeli kapja meg, de az info@hotsmusic.hu címen egész évben lehet jelentkezni, ha valaki a soron következő felmérésnél szeretne hozzátenni a végeredményhez.  A lista nagy segítség az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Kollégiuma számára, hiszen általa mérhetővé válik, hogyan változik egy-egy hazai produkció itthoni támogatottsága.

A teljes shortlist és további adatok a témában ITT olvashatók.