Koncerttel ünnepli a hatvanéves Pink Floyd-sztorit a Keep Floyding zenekar

A Pink Floyd egy 1964-ben alakult együttesből formálódott világot rengető legendává. Miután az ős csapat feloszlott, néhány tag, úgy, mint a gitáros Bob Klose, a basszeros Roger Waters, Nick Mason dobos és a későbbi billentyűs Rick Wright Tea Set néven új zenekart alapított. Röviddel a megalakulásuk után csatlakozott hozzájuk Syd Barrett, aki a formáció énekes-gitárosa lett. Amikor pedig valami furcsa véletlen folytán egy rendezvényen egy másik brigád is ugyanezen a néven szeretett volna színpadra lépni, Barrett egy hirtelen jött ötlettel két kedvenc blues zenésze után The Pink Floyd Soundnak keresztelte magukat. 

Pink Floyd-dalszövegek itt.

Itt kezdődött az időszámítás, merthogy mindez kereken hatvan évvel ezelőtt történt, ezért a Pink Floyd hazai nagykövete, a Keep Floyding együttes egyértelmű küldetésének tekinti ünnepelni a különleges rocktörténeti évfordulót.

Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből

Nem meglepő hát, hogy a bulin a klasszikus Pink Floyd hangzás kap majd főszerepet: a fellépők minden sorlemezt érintve választanak egy-egy eposzt, mint az adott korszak legjellemzőbb szerzeményét, amelyet biztosan mindenki felismer, akár Pink Floyd rajongó, akár nem. Ilyesmi progresszív izgalmak, és a helyszínnek köszönhetően teljesen speciális látványvilág várja a rockzenei kuriózumok rajongóit a tavasz legszebb időszakában, stílusosan a Budai rakpart egyik legszebb épületében, a Várkert Bazárban, május 4-én.

Időpont: 2024. május 4.

Helyszín: Várkert Bazár Rendezvényterem

További infó: https://www.facebook.com/events/742652324506794/

Jegyvásárlás: https://varkertbazar.jegy.hu/program/keep-floyding-koncert-fix-the-pink-floyd-sound-60-158331

A koncert ülőhelyes.

Fotók: Keep Floyding