Kosheen a Dunakanyarban a VéNégy Fesztiválon

Csúcs drum ’n’ bass bulival indul a nyár a nagymarosi Duna-parton

Június 20. és 23. között jön a 11. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó. Az első körben bejelentett zenekarok között olyan neveket találni, mint az Analog Balaton, Beton.Hofi, Co Lee, Dzsúdló, Elefánt, valamint a Tankcsapda. A hazai zenei élet megkerülhetetlen figurái, a legmenőbb arcok és legendák mellett visszatér Nagymarosra az osztrák Cari Cari, a fesztivál sztárfellépője az elképesztő hangú és energiájú Sian Evans és a Kosheen lesz.

Élő zenekari show-val érkezik a Dunakanyarba a Kosheen

A legendás drum ‘n’ bass, trip-hop trió neve még azok számára is ismerősen cseng, akik a kétezres évek elején még nem jártak bulizni. A formáció olyan világslágereket jegyez, mint a ’Hide U’, vagy a ’Catch’. 2001-ben a Resist című albumukkal robbantak be a zenei életbe, onnan az európai toplisták élére és a fesztiválok nagyszínpadára. Számos díjat bezsebeltek, végig turnézták a világot, hazánkban is többször jártak. Több mint 20 év után is közönségkedvenc zenekar. Mi a titkuk? Élő koncertjeiken elementáris energiák szabadulnak fel, az énekesnő Sian Evans karizmatikus jelenléte, szenvedélyes előadásmódja teljesen magával ragadja a közönséget. Az extázis és a tánc ezúttal a VéNégy Fesztivál közönségét fogja elragadni június 22-én a nagymarosi Duna-Parton.

Elektronikus zenei ütemekben a nyitónapon sem lesz hiány

Koncertet ad az Analog Balaton, valamint visszatér a Stephanie Louise Widmer és Alexander Köck alkotta osztrák duó, a Cari Cari és az Elefánt, akik ezúttal a nagyszínpadot fogják felrobbantani. A fesztivál pénteki napját az őrült mód hasító, rekordidő alatt teltházas bulikat produkáló hiphop fenegyerekek, Beton.Hofi, Co Lee és Dzsúdló fogja uralni. A zárónap a rock jegyében fog telni, Magyarország legnépszerűbb rockzenekarával, a Tankcsapdával az élen.

A jegyértékesítés egy limitált GIGA akcióval startol november 7-én. A kedvezményes bérletek 72 órán keresztül lesznek elérhetőek, a diákbérletekhez ráadásul még december 29-ig ajándék kempingbérlet is jár. Aki a nyarat király koncertekkel és gazdag kulturális programokkal indítaná mesés környezetben, annak kihagyhatatlan esemény lesz a június 20. és 23. között megrendezésre kerülő rendezvény.

A VéNégy Fesztivál egy szerethető, élhető, természetközeli és családbarát fesztivál, egy hely, ahol a diákoktól a kisgyermekes családokon át egészen az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a maga szórakozását. A szervezők célja, hogy hosszútávon is megőrizzék a rendezvény családias jellegét, fontos missziójuk a színház népszerűsítése, valamint az értéket közvetítő összművészeti programkínálat.

„Művészeti fesztivál vagyunk, nem célunk túl nagyra nőni, vagy beállni a több tízezres tömegeket mozgató mainstream fesztiválok közé. A növekedés irányát nem a mennyiségben, hanem a kínálat sokszínűségében és a minőségben látjuk. Bár évről-évre egyre több látogató fordul meg az eseményen, 2023-ban már több mint 13 000 főt köszönthettünk Nagymaroson, mégis a legnagyobb öröm, amikor azt a visszajelzést kapjuk a fesztiválozóinktól, hogy a VéNégy azért más, mint a többi, mert lelke van.” – tette hozzá Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató.  

VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, 2024. június 20-23. Nagymaros

4 nap varázslat a Dunakanyarban

További információk a venegyfesztival.hu/ oldalon érhetőek el.

Fotók: VéNégy Fesztivál