Kreatív Európa program – pályázati lehetőségek a kulturális és kreatív szektorok számára

A Kreatív Európa Program híreit közöljük.

Szeretnénk felhívni a figyelmüket az Európai Unió Kreatív Európa program Kultúra ágában elérhető pályázati lehetőségekre.

A Kreatív Európa az Európai Unió kulturális és kreatív szektorokat támogató keretprogramja.

A Kultúra ág horizontális pályázati területei minden kulturális szektor számára nyitottak és nemzetközi, legtöbb esetben konzorciumban megvalósuló kulturális projekteket támogatnak.

A legnagyobb és legnépszerűbb pályázati terület az európai együttműködési projektek.

Ezen a területen az együttműködő szervezetek számától függően lehet benyújtani pályázatokat több kategóriában minden kulturális területről, az építészettől a design, divat tematikájú projekteken át a közművelődési intézmények együttműködésein keresztül, a képző- és előadó-művészetekig. A strukturáló hatású platformok pályázati területen olyan, legalább 12 tagból álló konzorciumok jelentkezését várják, melyek a feltörekvő tehetségek támogatását tűzik ki célul.

A 2021-2027 uniós költségvetési időszak egyik újdonságaként művészeknek és kulturális szakembereknek egyéni mobilitási rezidenciaprogramokra is lehet pályázni a Culture Moves Europe kezdeményezés keretében.

A horizontális, minden kulturális területet célzó pályázatokon felül elérhetőek szektorális pályázati felhívások is.

könyvkiadási szektornak szóló európai művek irodalmi forgalma pályázat keretében fikciós művek fordítására, kiadására és népszerűsítésére lehet pályázni egy minimum 5 könyvből álló csomaggal.

Az Európai Bizottság ezen felül meghirdetett úgynevezett lépcsős pályázati felhívásokat is: a zeneiparnak szóló, a Music Moves Europe kezdeményezéshez kapcsolódó LiveMX programot és a többi előadóművészeti ágnak szóló Perform Europe programot.

Reméljük Önöknek és olvasóiknak is hasznosak lehetnek a fentebbi információk és örömmel adnak ezekről hírt.

További részletekért keressenek minket bizalommal a kultura@kreativeuropa.hu email címen!