Lezárult a Dalszerzők versenye, Zeneszöveg.hu különdíjas lett Pajor Tamás

Az Artisjus közleménye

Köszönjük az összes nevezőnek, aki jelentkezett a Magyar Dalszövegírók Versenyére. Nagyon örülünk, hogy ennyi értékes dalszöveg született. A verseny által reméljük, hogy sok tehetséges magyar szövegíró került közelebb az aktív alkotómunkához. A zsűri anonim módon, az alábbi szempontok alapján értékelte a beküldött munkákat.

1. RITMIKA (Mennyire követi a dalszöveg a dal ritmikai rendszerét) 2. KREATIVITÁS (Mennyire jelenik meg a szövegben a kreativitás, a választékos kifejezésmód)
3. EREDETISÉG (Mennyire eredeti a dalszöveg hangulatvilága)
4. SLÁGERFAKTOR (Mennyire sikerült a szövegben emlékezetes sorokat alkotni)
5. ÉNEKELHETŐSÉG (Mennyire működik jól a dalszöveg az élő előadás alapján)

A nyertes pályázatok az alábbiakban meghallgathatóak. A nyertes dal felvételi munkálatai június elején kezdődnek.

A NYERTES DALSZÖVEGÍRÓ

KARÁTH ANITA

Zalaegerszegen a Zrínyi-gimnáziumban tanítok magyart, mellette a zalai kulturális életben színpadi/ nyilvános beszélgetésekkel veszek részt, törekszem arra, hogy művészeti ágak, figyelemre méltó emberek, gondolatok összetalálkozhassanak…emellett “megtalálnak” szövegek. Odett első albumának néhány dala, Flight Mode: Veled majd máskor, illetve a Canterina Kamarakórus, valamint Liszt Ferenc Kórus számára többször írtam dalszöveget az elmúlt években. Néhány percben igyekeztem összefoglalni a TedX Zalaegerszeg előadásában, mit jelent számomra különféle szövegek közelsége…

Zalaegerszegen élünk, két kiskorú gyermekünk van. A pályázatra beküldött dalt Karát Eszter énekli.

DOBOGÓS VERSENYZŐK

A zsűri egybehangzó kérése alapján második és harmadik helyet is hirdetünk. A nyertesek díja egy személyes konzultáció Müller Péter Sziámi és Major Eszter szövegírókkal. Az eredményhirdetés után értesítjük a dalszövegírókat, és megszervezzük a személyes találkozót, ahol a zsűri tagok dalszövegeikkel kapcsolatos gyakorlati tanácsokkal látják el a dobogós versenyzőket.

2. HELYEZETT: GYÖNGYÖSI FERENC

3. HELYEZETT: HAIK VIKTÓRIA

A ZENESZÖVEG.HU KÖZÖNSÉGDÍJ NYERTESE

PAJOR TAMÁS

A DAL ÉS A SZERZŐ

DÉS LÁSZLÓ

Az a ritka szerző, akinek filmzenéiből is olyan slágerek születtek, mint a Nagy utazás, a Szerelem első vérig vagy a C’est la vie; de ugyanezt elmondhatjuk musicaljeiről is, a Valahol Európában, a Dzsungel könyve vagy épp a legutóbbi Pál utcai fiúk kapcsán, amelyek dalai közül is számos felkerült a rádiók játszási listáira.

ZSŰRI

Három tagú szakmai zsűri értékelése alapján osztjuk ki a nyertes díját

DÉS LÁSZLÓ

DÉS LÁSZLÓ

MAJOR ESZTER

MAJOR ESZTER

MÜLLER PÉTER SZIÁMI

MÜLLER PÉTER SZIÁMI

Forrás: dalszerzo.hu

Fotók: dalszerzo.hu