Lukács Laci: “Az őszinteség az, ami hosszútávon működik” – TANKCSAPDA KONCERT MA VESZPRÉMBEN

Az őszinteség az, ami hosszú távon működik – vallja a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci. A zenekar közel 35 éve a közönség egyik legnagyobb kedvence, és bár voltak lazább és nehezebb időszakaik, egy dolgot sosem gondoltak komolyan: azt, hogy abbahagyják a zenélést. Több, mint három évtized legnagyobb slágereivel a hétvégén Európa Kulturális Fővárosában lépnek színpadra az ország egyik legnagyobb szabadtéri, vidéki koncerthelyszínén, a Gyárkertben.

TANKCSAPDA DALSZÖVEGEK ITT.

Jövő októberben lesz 35 éves az ország meghatározó rockzenekara, a Tankcsapda, akik pénteken Veszprémben, az Európa Kulturális Fővárosa program keretében alig egy hónapja megnyílt Gyárkertben táncoltatják meg a közönséget. Lukács Laci elárulta, sokan és sokszor kérdezték már tőle, mi lehet a töretlen népszerűségük titka, ő azonban úgy véli, igazi titok nincs.

 „Sok olyan dolog van ami a siker eléréséhez illetve annak megőrzéséhez kell, de ez valószínűleg mindenkinél más és más. A Tankcsapda egyszerűen mindig is csak azt csinálta a dalok szövegeiben és zenéiben is amit jónak gondolt amit őszintének érzett – mesélte az énekes. – Ez így volt illetve van akkor is, ha az elsőre meglepő vagy mások szerint esetleg nem stílus azonos.

Ha mi egy dalt a magunkénak érzünk, onnantól már nem gondolkodunk azon, hogy mások majd mit gondolnak erről. Az őszinteség pedig hosszú távon igen is működik!

Ami pedig a generációkon való átívelést illeti: azzal együtt, hogy jól meghatározható a Tankcsapda stílusa és jellege mi soha nem féltünk újítani akár zenében akár kommunikációban. Így tudjuk megszólítani a nálunk fiatalabb generációkat.”

A több, mint három évtized alatt, amióta a zenekar pályafutása tart, voltak hullámvölgyeik, sok mindent átéltek.

„34-35 évbe sok minden belefér. Nekünk is voltak lazább és nehezebb időszakaink és korszakaink is de azt, hogy abbahagyjuk, igazán komolyan soha nem gondoltunk­ – magyarázta Lukács. – Az biztos, hogy kellő módon megünnepeljük majd ezt az évfordulót. Nem is elsősorban magunkat hanem sokkal inkább a közönséget  – az idősebb és a fiatalabb rajongókat egyaránt  – akik évtizedek óta velünk voltak és vannak mind a mai napig.”

Veszprémhez sok jó emlék fűzi a zenekart, akik mindig szívesen lépnek fel a városban, amely ebben az évben Európa Kulturális Fővárosaként számtalan színes programmal várja a látogatókat – többek között a Gyárkertben is.

„Nagyon sok jó élményt adott nekünk Veszprém az elmúlt évtizedekben akár kis klub-koncertekről akár egyetemi rendezvényekről vagy Aréna koncertekről beszélünk. Jó emléket őrzök például az 1995-ös Hazudós Zenekarok Turné ottani koncertjéről de a 2019-es Körszínpad Aréna turné veszprémi bulijáról is! Kíváncsian várjuk ezt a számunkra új, szabadtéri helyszínt is. Találkozunk! – üzent a közönségnek Lukács.

A koncertre az utolsó jegyek kedvezményes áron elérhetőek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően.

Fotók: Tankcsapda hivatalos