Már elérhető Sia és Kylie Minogue közös új slágere, a Dance Alone

Korunk egyik legnagyobb pop ikonja, Sia nyolc év után új nagylemezzel jelentkezik idén – a Reasonable Woman május 3-án lát majd napvilágot.

A korongon olyan sztárok vendégeskednek, mint Kylie Minogue, Chaka Khan, Paris Hilton, Labrinth és Kaliii.

A bejelentés az album első előfutárával, egy igazi pop hittel érkezett

A „Dance Alone” egy másik Grammy-díjas pop ikon, Kylie Minogue közreműködésével készült. 

Nem ez a két díva első közöse, Kylie ’Kiss Me Once’ című albumán dolgoztak együtt először, de tíz év után újra egyesítették erejüket, hogy egy vidám hangulatú újdonsággal örvendeztessék meg rajongóikat.

A dal egy modern köntösbe öltöztetett, abszolút diszkósláger, és a címe sem véletlen, hiszen jó, ha az első fél percet kibírja ülve a hallgató. A hangulatot a felvétellel érkezett szövegvideó is tökéletesen visszaadja.

A dinamikus mozgások, a színek és az effektek mind a nyolcvanas évek táncos klubkultúráját idézik.

Semmi kétség, nincs még egy olyan előadó a világon, mint Sia, hiszen tíz év leforgása alatt egy háttérben foglalkoztatott indie pop vokalistából a világon mindenhol ismert szupersztárrá vált. Tette mindezt úgy, hogy arcát sosem mutatta, művészetébe sosem engedett beleszólást, elképzeléseiben megalkuvást nem ismert, és soha nem hagyta, hogy más határozza meg, mi teszi őt popdívává.

Izgalmas nyitány az első kollaboráció a tavasszal érkező albumhoz, amire, bár számtalan fantasztikus single érkezett közben, nyolc évet várhattak a hűséges rajongók. 

Nem a „Dance Alone” az egyetlen izgalmas duett a korongon

Többek között Paris Hilton, és az Euphoria című sorozat ikonikus zenei megálmodója, Labrinth is beugrott egy-egy közös dalra.

Utóbbival szintén nem először dolgozott együtt Sia, LSD című, Diploval is közösen jegyzett projektjük 2019-ben látott napvilágot. A seregnyi fantasztikus közreműködő előadó mellett számtalan méltán elismert producer, hangmérnök és szerzőtárs dolgozott az albumon, köztük benny blanco, Rosalía, és Greg Kurstin is, aki Adele legutóbbi két albumán is rajta hagyta keze nyomát.

Fotók: Sia x Kyle Minouge