Már lehet jelentkezni az idei Fülesbagoly Tehetségkutatóra

A megszokott helyszínekhez 2020-ban Debrecen is csatlakozott, így immáron három helyszínen zajlik idén a tehetségkutató. Ezek önálló események lesznek, a Fülesbagoly Alapítvány  honlapján mindháromra lehet már jelentkezni, akár a határon túlról is. A Fülesbagoly Tehetségkutatók most is az Öröm a Zene rendszerében jöttek létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.

Jelentkezni lehet hangszeres előadóknak, együtteseknek, a stílus pedig bármilyen lehet a könnyűzenén belül:pop, rock, jazz, ska, hiphop, blues, metal, reggae, punk, funky, swing, country stb.

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd mindhárom döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 20-20 perces koncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. A zsűri tagjai között olyan elismert zenei szakemberek vannak, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Borcsik Attila, a Petőfi Rádió zenei szerkesztője, Jónás Vera, Subicz Gábor és Warnusz Zsuzsa zenészek, Molnár Gábor, a Gold Record igazgatója, Kurucz Róbert, a Petőfi TV felelős szerkesztője, Koczka Bori, a Zeneszöveg.hu operatív vezetője, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója.

Rengeteg nyeremény vár a döntősökre, 13 fesztiválfellépést oszt ki a zsűri, valamint előzenekari fellépési lehetőséget lehet nyerni a FISH!, a Road és a Margaret Island előtt. A nyertesek 5 millió forint értékű sajtókampányt is bezsebelnek, továbbá zenélést a Music Channel Popcity műsorában. Részt vehetnek majd az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj 3 millió forint lesz.

További fantasztikus nyeremények várnak a legjobbakra úgy, mint kiemelt megjelenés a Zeneszöveg.hu felületein, arculattervezés, vagy Kovács Ákos Dadan menedzsertől egy coach képzés. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők mind értékes Audio-Technica nyereményekkel gazdagodnak. Igazán különleges nyereményt ajánlott fel a MOME OPEN: az egyik döntős zenekar tagja vagy stábtagja elvégezheti náluk ingyen a következő music videó tanfolyamot és az ott szerzett tudással, a MOME eszközparkjával vizsgafeladatként készíthet klipet az együttesnek.

2020-ban a Fülesbagoly Tehetségkutató a következő 3 helyszínen és időpontban kerül megrendezésre:

További információ a versenyekkel kapcsolatban a fulesbagoly.blog.hu oldalon található.