Nagy összefogás Sokoró Kapujáért Nagy Feróval

Mintegy 6 millió forint gyűlt össze azon a Jótékonysági Esten, melyen a résztvevők Magyarország első közút felett átívelő, monumentális méretekkel rendelkező kapujának létrejöttét segítették.

A Pannonhalmi Főapátság Dísztermében megrendezett esemény során a támogatók által felajánlott művészeti alkotások jótékonysági aukció keretében kerültek értékesítésre, a kapu létrejöttéhez továbbá tiszteletdíjuk felajánlásával az est fellépői is hozzájárultak.

Hortobágyi T. Cirill főapát, fővédnök-házigazda köszöntőjében a kapu szimbolikus jelentőségének bemutatása mellett a térségi és kárpát-medencei összefogás erejét is méltatta, a határon túli fővédnöki szerepet is elvállaló Böjte Csaba testvér pedig szent Márton cselekvő példáját állította párhuzamba a kaput felállítani tervező közösség tettrekészségével. 

Az estet Nagy Feró előadása zárta

A gálaest másnapján Böjte Csaba az emberekkel teljesen megtelt Győri Székesegyházban ünnepi szentmisét mutatott be a Sokoró Kapujáért.

A szertartás során gyűjtött adományokat a szervezők a gálaesthez hasonlóan szintén teljes egészében a kapu megvalósítására fordítják.

Vajda Péter, a Sokoró Kapuja ötletgazdája elmondta, a kapu és a mellette tervezett park megvalósítása kizárólag közösségi összefogásból, adományokból, társadalmi munkából történik. A programot a helyi közösség mellett számos országosan ismert és elismert ember is támogatja.

Fotók: az esemény hivatalos sajtófotói