Palo Canto: hipnotikus indietronica live session a naplementében

A Palo Canto, multikulturális elemekből építkező organikus techno formáció és producer duó: Tóth Bertalan (Cloud 9+)  és Kedves Péter (Belau) új projektje egyszerre célozza meg hallgatói magasabb énjükhöz való spirituális közeledését és belső tisztulását – mintha csak a szent palo santo fa füstjét lélegeznék be lüktető beatek formájában.

Palo Canto-profil és dalszövegek itt.

A duó atmoszférájában sok minden elfér a hipnotikus gitár riffektől, melengető textúráktól kezdve a sámáni kántáláson keresztül egészen a pulzáló ritmikusságig – azzal a nem titkolt szándékkal, hogy zenéje segítségével minden hallgató libabőrt kapjon a pillanattal való eksztatikus kapcsolódástól és transzcendentális élménytől. 

A friss formáció novemberben debütált ’West Wind’ című dalukkal, és a hozzátartozó sivatagi helyszínen forgatott, metamorfózis-szerű, pulzáló koreográfiájú táncos klippel. A Palo Canto első megjelenését nemzetközi szinten is jól fogadták, a Mixmag és az Electronic Groove magazin is elismerően írt róla, a Cercle pedig beválogatta hivatalos playlistjébe a lassan 200.000 streamnél járó dalt.

„Nyár végén készítettük első live session videónkat, összeszedtünk néhány hangszert és kütyüt, kivittük a természetbe, amely egy igazi spirituális élmény volt számunkra, alig várjuk, hogy hasonló impulzus érjen minket, így hamarosan elkezdjük összerakni a koncertműsorunk, mert szerencsére több kedves megkeresést is kaptunk. A fő prioritás emellett pedig az első lemezünk befejezése” – mesélte a friss formáció a vadonatúj megjelenésről és tervekről.

Frissen megjelent, naplementébe nyúló live sessionjében két korábbi single-je mellett egy új tracket is villantott az organikus indietronica duó, amely által picit betekintést nyerhetünk, hogy milyen lesz élőben a Palo Canto. 

A Theta Waves nevet kapott instrumentális szám morajlást idéző hangokból építi fel jellegzetes analóg hangzásvilágát, amiből egy fokozatosan menetelő, hipnotikus szintetizátor arpeggio bomlik ki.

A dalt ezúttal is a berlini Zino Mikorey (Thom Yorke, Ry X, Moby, Agnes Obel ) masterelte. A formáció jelenleg első lemezén dolgozik, márciusban pedig ismét egy új dallal tér vissza.

Fotók: Palo Canto