„Szia” – Rappelj jobban fejjel lefelé lógatva, mint Sisi!

Újabb gyerekkori álmot pipálhat ki a magyar hip-hop napról napra népszerűbbé váló női alakja Sisi, aki egyre inkább nyílik meg a világnak, és közönségének egyaránt. A rapper lány pillanatok alatt vált Magyarország egyik legérdekesebb előadójává, legújabb dalához a „Szia”-hoz pedig egy tőle szokatlan klipet hozott, amin eddigi többnyire saját készítésű munkáival ellentétben több tucat kreatív dolgozott egyetemben.

TUDÓSÍTÁS: A Sisivel készült portrébeszélgetést és a minikoncertet az A38 fedélzetén itt tudod visszanézni és elolvasni, hogy mit mondott a fiatal tehetség.

Tudtad ezeket az infókat Sisiről?

2022 januárjában került ki Sisi első dala és homemade videóklipje a világhálóra, a „Yalla”, majd érkezett a Magyar Klipszemlén díjat is nyert „Kezeket fel”, a szójátékbajnok „MagasLow”, a melankolikusabb hangzású „Manifesto” végül az old schoolos „Rappelj jobban”. Sisi zsigereiben van az előadóművészet, szóval hamar kiderült a tavaly év végén, Akvárium Klub Lokálban tartott első fellépése során, hogy a dalírás, és a klipkészítés mellett a mikrofon és a színpad az első számú szenvedélye.

SISI DALSZÖVEGEKET ITT TALÁLSZ.

Első fellépése óta lényegében folyamatosan koncertezik: megjárta azóta már az Akvárium Kishallját is, és fel-fel tűnik a budapesti underground meghatározó bulijain, tavasszal pedig bongorral közös vidéki turnéra indul és 

hamarosan pedig Mikee Mykanic-el közös bulin is láthatjuk, a bűvös április 20-ai dátumon az Analog Music Hallban – ahol egy különálló EP-t is megmutat majd.

Esemény itt.

„Szia” című nem rég megjelent trackjében Sisi egy újabb és mélyebb réteget mutatott meg magából, ahol kicsit háttérbe szorult a bohó szövegelés, és a keményebb beatek, komolyabb érzések is felszínre kerülhettek:

„Nálam abszolút nem újdonság, hogy a határvonalon ugrálok a legboldogabb és legletargikusabb érzések között a hétköznapi életemben is és ez a szakmához való hozzáállásomat is befolyásolja

aminek eredményeként született meg a „Szia” című dalom” – árulta el Sisi, akinek lehetősége nyílt egy hatalmas stábbal együtt dolgoznia és ötletelnie, amit egy igazi mérföldkőnek könyvelt el.

„Soha nem vettem még részt ekkora forgatáson, elég durva volt szembesülni a ténnyel, hogy mennyi ember dolgozik valamin, amit egyszer a gyerekszobámban megálmodtam.”

„Sisinek elég jól áll az eklektika, úgyhogy egy csomó új dolgot én is kipróbálhattam, amik régóta a tárban voltak (insta360 kamera, animáció), illetve a karcos-darkos miliő felépítése mellett próbáltuk megtartani azt a keresetlenséget is, ami Sisi korábbi klipjeit jellemezte. Jó volt vele dolgozni, mert nagyon vizuális típus csomó konkrét ötlettel és nyitott volt a kísérletezésre” – osztotta meg Brauner Máté rendező, aki Umbrella Collective csapatával karöltve dolgozott a klipen.

Fotók: Sisi hivatalos