Szikra 2019 – A keresztény könnyűzene tehetségeit keresik

Elindult a nevezés a 2019-es Szikra-díjra. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésére öt kategóriában várják a pályázatokat december 31-ig, a www.szikraprojekt.hu weboldalon.

Idén immáron harmadik alkalommal hirdették meg a keresztény könnyűzene legrangosabb seregszemléjét, a Szikra-díjat. A nevezéseket öt kategóriában – legjobb előadás, legjobb dal, legjobb dalszöveg, legjobb dicsőítő dal, legjobb videóklip – adhatják le a jelentkezők a www.szikraprojekt.hu oldalon. A díjra 2018. január 1. és 2018. december 31. között, Magyarországon nyilvánosságra hozott hangfelvétel, előadás, produkció, illetve videoklip nevezhető.

A nyertes pályaműveket egy öt főből álló szakmai zsűri választja ki, akik az öt kategória győztesen felül egy életműdíjat is átadnak minden évben. Míg “közönségdíj” győztesét a Szikra-díj weboldalán keresztül, egy online szavazás formájában a közönség választja ki. A közönségszavazás február 10-én indul. A közönségdíjat az online szavazáson legtöbb pontot szerző jelölt kapja.

A kategória-díjakat egy ünnepélyes díjátadó gála keretén belül, 2019. február 22-én, a Várkert Bazárban adják át a kategóriák győzteseinek.

A Szikra-díjat eddig két alkalommal, 2016-ban és 2018-ban ítélték oda, a legkiemelkedőbb keresztény könnyűzenészeket díjazva. Szikra-díjjal büszkélkedhet többek között a Keresztkérdés zenekar, Oláh Gergő, Havas Lajos – Bolyki András, a Helyes_Beat, az Új forrás Etno-Gospel, a Magidom, Sillye Jenő, Cserpes Abigél Sára, az Unless zenekar, Durkó Heléna – Ferencz Péter, a Pünkösdi Zenei Misszó, Petrőcz Rafael Mikes (Tibes) és Pajor Tamás. 

A legnívósabb, keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

Szikra-díj, a keresztény zene ünnepe! További információ, nevezés: www.szikraprojekt.hu.