Tehetséges zenekarokat karol fel Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif

Ingyenes koncerttel indul Pécsett a Yettel Stage zenei platform

Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif egy-egy feltörekvő helyi együttest karol fel. Cél, hogy országos ismertséghez segítsék a tehetséges előadókat a digitális eszközök és a rutinos zenei alkotók tapasztalata által. A platform egyedülálló, ingyenes koncertsorozattal indul az ország három pontján. 

Az események ingyenesek, de a limitált férőhelyek miatt regisztrációhoz kötöttek.

A Margaret Island és a The Pontiac közös koncertet ad

Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock és a hazai alter keserédessége találkozik a 2017-ben indult The Pontiac dalaiban, mely a Margaret Island kíséretében lép fel. Amikor zenélni kezdtünk, sokat tanultunk azoktól a zenekaroktól, akik valamilyen formában felkaroltak minket, lehetőséget adtak, hogy előttük zenéljünk. Például nagy élmény volt, amikor először játszottunk a Budapest Parkban a Punnany Massif vendégeként. Azóta

ha van lehetőségünk másoknak is teret adni a koncertjeinken, mindig élünk vele.

Rengeteg izgalmas magyar zenekar van, szuper lenne, ha minél többet megismerne a közönség – tette hozzá Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője.

Fotó: Margaret Island hivatalos/Sivák Zsófi

A Kacaj egy modern, progresszív, mégis autentikus zenekar, a Punnany Massif-fal kép fel

A KACAJ egy modern, progresszív, mégis autentikus zenekar, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal – egyenesen Pécs szívéből. A banda a Punnany Massif támogatásával lép színpadra.

– A Punnany is Pécsről indult, így már önmagában a nosztalgia mámora és a lokálpatriotizmus bizonyosan körbelengi majd az est hangulatát. Az elmúlt húsz évben számtalan dologgal találkoztunk már a magyar zeneiparban, és úgy gondoljuk, szinte kötelességünk segíteni a még kevésbé ismert ámde tehetséges bandáknak – vagy tapasztalatainkkal vagy azzal, hogy megosztjuk velük a színpadot – mondta el Farkas Roland, vagyis Wolfie, a Punnany Massif egyik frontembere.

Fotó: Punnany Massif hivatalos/Lénárt Gábor

Majka és Perrin közös koncertje Ózdon

Perrin zenéje a hetvenes-nyolcvanas évek soul és funk hangzásából inspirálódik, előremutatóan és kísérletező kedvvel kanyarogva az igényes pop és az underground határai között. Palotai Soma, azaz Perrin, Majka társaságában fogja felforgatni az ózdi vidéket.

– Rengeteg helyről érkezik megkeresés, számos előadó, zenekar küld nekem és a menedzsmentnek bemutatkozó anyagot. Nem könnyű ebben eligazodni, ugyanakkor kiemelten odafigyelünk, hogy a saját koncertjeinken milyen előzenekaroknak biztosítunk lehetőséget. Komoly felelősség is ez, hiszen

teltház előtt játszani hatalmas lehetőség és motiváció is egy fiatalabb bandának.

Örülök, ha valami a tehetségtől hangos, a Yettel Stage kezdeményezése éppen ilyen. Szívesen állok jó ügyek mellé, ez a közös munka pedig a fiatal, tehetséges Perrinnek jelentős ismertséget hozhat – mondta el Majka az együttműködés kapcsán.

A koncertek időpontja és helyszíne

Július. 27.: KACAJ és Punnany: Pécs, Tettyei romok

Augusztus 2.: Perrin és Majka: Ózd, Digitális Erőmű

Augusztus 3.: The Pontiac és Margaret Island: Balaton, Kőröshegyi levendulás

– A Yettelnél a legfőbb törekvésünk, hogy szolgáltatásaink révén segítsünk az embereknek egyensúlyt teremteni az élet különböző területein – a zene pedig egy kiváló eszköz erre. A Yettel Stage zenei platformmal az a célunk, hogy megmutassuk, mire képes a kapcsolódás, a telekommunikáció ereje azáltal, hogy összeköti a tehetséget a hírnévvel, valamint a digitalizációt a személyes találkozás varázsával – mondta el Dolezsai Gergely, a Yettel márka- és marketingkommunikációs igazgatója.

Nyitókép: Erdős László