Tizenkét produkcióval várják a közönséget az idén a debreceni Nagyerdőbe

Vígjátékokkal, zenés darabokkal, koncertekkel és a századik Pál utcai fiúk előadással, összesen tizenkét produkcióval várják az érdeklődőket a nyáron a debreceni Nagyerdőbe.

Az idei játékok a Kárpát-medence kulturális életét reprezentálják, a debreceniek mellett Nagyváradról, Budapestről, Szegedről, Kaposvárról, Nyíregyházáról érkeznek produkciók, kilenc színházi előadás és három nagykoncert. 

A Nagyerdei Szabadtéri Játékok első előadása június 24-én lesz, társulatuk Csinibaba című produkciójával, Tímár Péter rendezésében.

Mátyássy Szabolcs, a debreceni Csokonai Színház igazgatója kiemelte: társulatuk századik alkalommal mutatja be a Pál utcai fiúk című musicalt, az előadáson jelen lesz a darab valamennyi eddigi szereplője.

A színigazgató örömmel jelezte, hogy sikerül a Nagyerdőbe hozni a Szegedi Kortárs Balett világot járt előadását, a Carmina Buranát, a Kossuth-díjas táncművész, Juronics Tamás rendezésében.

Szabó K. István, a Csokonai Színház művészeti vezetője elmondta: június 29-én Kovács Kati ad jubileumi koncertet a Nagyerdőben, július elsején pedig az Orlai Produkció érkezik a Még egy kört mindenkinek című vígjátékkal.

Július 9-én a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Kultkikötő Produkció együttműködésében láthatja a közönség az Oscar című előadást, július 15-én és 16-án pedig a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra költözik a Pál utcai fiúk debreceni előadása – jelezte Szabó K. István, megjegyezve, hogy ebben az előadásban századszor lép színpadra Rácz tanár úr szerepében Csikos Sándor, a nemzet színésze.

Július 19-én Demjén Ferenc ad koncertet, július 28-án és 29-én a Csokonai Színház mutatja be A padlás című musicalt, az augusztust a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Régi tánc, új nemzedék című estjével kezdik, majd 5-én és 6-án a Thália Színház Nőt vagy életet! című előadását láthatja a közönség. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulata augusztus 13-án mutatja be a Bolha a fülbe című előadását, majd a Carmina Burana augusztus 22-i színrevitele után a Nagyerdei Szabadtéri Színpad a Szécsi 80 koncerttel idézi meg Szécsi Pál emlékét és zárja kapuit az idei nyáron – hangzott el a tájékoztatón, ahol jelezték, az előadásokra a jegyek árusítását szerdától kezdik meg online felületeken és a színház jegypénztárában.

Fotók: illusztráció/Freepik