Több külföldi előadót is inspirált a Stadiumx, Sam Martin és Azahriah közöse

A Stadiumx karrierje azon kivételes – magyar vonatkozású – zenei sikertörténetek közé tartozik, amely előtt még a nemzetközi szakma legnagyobbjai is leborulnak. Júniusban a Nagy Dávid és Milichovszki Zsolt alkotta producerduó elhozta a nyár egyik gigaslágerét, a „Heaven”-t, amelyben a Grammy-díjas Sam Martin és a hazai ikon, Azahriah működött közre. A fantasztikus együttműködésre több külföldi sztár dj és producer is felkapta a fejét, így nem is volt kérdés, hogy remixek készüljenek hozzá. Íme az első, a konstancai Monoirtól.

A trió eredeti felvételében egyedi hangzásvilágát és saját élményeit ötvözte és egy álomszerű, nyári himnuszt alkotott, amely immár 12 hete szerepel a Spotify hazai slágerlistáján és több mint 3 millió globális streaminget ért el 42 országban.

A pozitív hallgatói fogadtatásra felbuzdulva a készítők úgy vélték, hogy a szerzeményben még sok kiaknázatlan lehetőség rejlik, így a legkülönfélébb stílusban alkotó dj-producereket kértek fel, hogy szélesítsék a „Heaven” spektrumát. Ennek eredményeképp rögtön hárman is lecsaptak a trackre egy-egy új verzióval.

Az első remixről le is rántjuk a leplet, amely a román származású, multiinstrumentalista, énekes, dalszerző és producer nevéhez, Monoirhoz fűződik.

A pörgős szintihangokat és ragályos groove-ot egy igazán autentikus stílussal ötvözte a lemezlovas a „Heaven” új változatában parádés csavart adva ezzel az eredeti felvételnek.

„Amikor felkértek, hogy készítsek remixet a „Heaven”-höz, először csak az acapella részt játszottam le, amely rendkívüli módon inspirált. Ezután hallgattam meg az egész dalt és egyből magával ragadott a hangulata! Minden munkára kihívásként tekintek és igyekszem a saját benyomásaimat, elképzeléseimet és stílusomat hozzáadni. Ez most is így történt és örülök, hogy lehetőséget kaptam” – mondta el Cristian Tarcea aka Monoir egyben a népszerű Thrace Music nevű kiadó alapítója, amelynek YouTube-videói elérték már az 1 milliárd megtekintést, Spotifyon pedig több mint 250 millió streaminget, ezzel jelentős nyomot hagyva az elektronikus zenei életben Európa-szerte.

Fotók: előadói hivatalos