Új bevételszerzési funció Discordon

A Discord célja, hogy az új feliratkozó rendszerrel hatékonyabban támogassák a felület tartalomgyártóit. A Discord mára nemcsak a gamerek, hanem a zenészek, előadók és tartalomgyártók közkedvelt terepe.

A pandémia alatt döbbenetesen népszerűvé vált közösségi app egy vadiúj bevételszerzési eszközt vezetett be – egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az korábban Premium Membershipként (azaz prémium Discord tagságként) emlegetett eszköz, amely leginkább a YouTube vagy a Twitch feliratkozói rendszeréhez hasonlítható, most Server Subscriptions névvel indul útjára.

A Discord célja, hogy az új feliratkozó rendszerrel hatékonyabban támogassák a felület tartalomgyártóit. A Discord mára nemcsak a gamerek, hanem a zenészek, előadók és tartalomgyártók közkedvelt terepe. Akárcsak a hasonló népszerűségre szert tevő Twitch esetében, itt is a tartalomkészítők szabják meg, hogy a feliratkozóik milyen extra kiváltságokban részesüljenek. Mindez a közösség- és a brandépítés szempontjából is kiemelten hasznos lehet.

A platform mindössze csak 10%-ot csíp le a bevételekből: a Server Subscritionsból befolyó összeg 90%-a az alkotók markát üti. A Discord emellett létrehozott egy alkotói kisokos oldalt is, ahol remek tippeket találsz a csatornád építéséhez. Érdekes újdonság még az egyelőre szintén csak az USA-ban elérhető Promo Pages eszköz, amellyel a tulajdonosok még többekhez eljuttathatják a csatornájuk és a közösségük hírét.

Azt még nem tudni, hogy a Server Subscriptions rendszer mikor érkezhet meg Magyarországra is

Forrás: wmmusicademy

Nyitókép: Discord hivatalos