Utcazene a legjavából: Veszprémben járt a Hangfoglaló Program

A Veszprémi Utcazene Fesztiválon immár 18 éve minden nyáron izgalmasabbnál izgalmasabb zenei produkciókat hallhat és láthat a belváros utcáin, terein összegyűlő közönség. Idén sem volt hiány a világ minden tájáról érkező, egzotikus muzsikusokból, akik mellett természetesen hazai szólamok is színesítették a kínálatot. A Hangfoglaló Program keretében a Vár utcában, a volt Közgáz udvarán felállított színpadon tizenkét induló előadóként támogatott produkció lépett fel.

Hazánk legizgalmasabb, vegyes elhelyezkedésű, méretű és profilú fesztiváljaival együttműködve idén is számos koncertet hallgathat meg a közönség a Hangfoglaló Program által támogatott induló előadóktól. A Veszprémi Utcazene Fesztiválon felépített Hangfoglaló Színpadon minden eddiginél több támogatott kapott fellépési lehetőséget.

Az első nap a Platon Karataev, a The Beans és az AŽUR koncertjével indult. A tavalyi évhez hasonlóan idén is a volt Közgáz udvara adott helyet a Hangfoglaló hivatalos programhelyszínének, amit ez által a fellépők már magukénak érezhettek.

A következő napon aztán a Bánfalvi Eszter Kvartett (BEKVART), a keresztkérdés és a RED SWAMP lépett a Hangfoglaló Színpadra. A második napra még többen érkeztek, és a délutáni utcazenészek koncertjei után az esti fellépők is rengeteg ember előtt játszhattak.

Érdekelnek a továbbiak is? Kattints ide.