Vadonatúj „kimonót” kapott a „Szomorú Szamuráj” és további 15 Kozso-sikerdal

A többszörös arany- és platinalemezes Ámokfutók és a frontember-producer-dalszerző Kozso legnagyobb bombaslágerei visszatérnek egy új kiadványban, „Szállj velem!” címmel. Öt év telt el a legutóbb kiadott Ámokfutók-lemez óta, ráadásul nemcsak a formáció lett a hónapban 30 éves, hanem Kozso is éppen a napokban ünnepli a születésnapját. A gigantikus sikerdal, egyben az előfutár „Szomorú Szamuráj” teljesen új hangszerelésben, együttműködőkkel debütál, akárcsak a pénteken érkező korong.

Kozso pályafutása során sok millió lemezt adott el, és az Ámokfutók 1993-as megalakulása óta a mai napig felrázza a bulizós közönséget, így nem akármilyen válogatáslemezt tarthatnak február 10-étől a kezükben a rajongók, valamint a retro és új dallamok szerelmesei! Új verzióban hallhatjuk többek közt a „Szomorú Szamuráj”-t, a „Ne sírj”-t vagy a címadó „Szállj velem!”-et, amelynek mix- és masteringjén egy sor további elismert zenész dolgozott: köztük van Deseő Balázs, Csicsák Norbert, Csont István, Galamb Zoltán, Zs Sound és Vígh Arnold, Pálfi Balázs (Sonic Garden), Ribár „Gzoo” Géza. A közreműködők közt olyan előadók szerepelnek, mint Burai Krisztián, a Haddaway-jel együtt turnézó Danis Elza, Barbi illetve meglepetésként az egykori tag, Keira, rapper-szövegíró Renáta.

„Az összes, elmúlt 30 évben megismert zenésztársammal dolgoztam együtt, akikkel még mindig nagyon jó kapcsolatot ápolok. Igazi család vagyunk, hihetetlen jó érzés, hogy ez már a 17. stúdióalbumom. Voltak nehézségek, hullámvölgyek, majd a vírus miatt nem tudtam koncertezni, de ezek nem tudták megtörni azt, hogy még mindig pörgök, jól érzem magam, és mindent imádok! Egy élet karrierjét tudtam felépíteni és most is megállás nélkül építem tovább!” – mondta el kiadványáról Kozso.

Mind közül a legnépszerűbb Ámokfutók-szerzemény, a pezsgő bulihimnusz, a „Szomorú Szamuráj”, amely kicsivel előbb érkezik. A zenéhez egy a Kozsotól jól megszokott japán témájú, forró hangulatú klip is készült, benne a csodálatos hangú Danis Elza és a népszerű rapper-énekes Burai Krisztán is szerepel.

„Többé nem szomorú a szamuráj, ez már egy szerelmes szamuráj! Nem véletlenül időzítettem ezt a dalt a születésnapomra, egy új életbe csöppentem. A kedvesem felhívott és meglepett egy három helyszínes utazással, az egyik Párizsba szól, ami a gyerekkorom volt és ahonnan a legtöbb képzőművészeti inspirációt szereztem, a másik kettő pedig a zenélés legjobb helyei, ahol a legjobb stúdiók vannak és én is dolgoztam, ez pedig London és New York!”  – árulta el a festőként is alkotó, csütörtökön 57. szülinapját ünneplő Kozso, aki rendkívül izgatott az közelgő eseményektől.

Fotók: Ámokfutók, Burai, Elza hivatalos