VéNégy Fesztivál: öt színpadon hatvan koncert

A színházi-, utcaszínházi produkciók, és családi programok mellett öt színpadon hatvan zenei program lesz június 20-tól 23-ig Nagymaroson a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozón.

A már tavaly bejelentett drum ‘n’ bass és trip-hop sztártrió, a brit Kosheen mellett a cseh, a szlovák, a lengyel és a magyar könnyűzenei színtér ismert előadói és dj-k is megtalálhatók a rendezvény zenei kínálatában.

A nagyszínpadon ad koncertet a VéNégy-en a 30Y, az AWS, Beton.Hofi, Dzsúdló, az Elefánt, az Irie Maffia, a Tankcsapda, az Analog Balaton, az Aron Andras & The Black Circle Orchestra, az Aurevoir., a Brains, a Firkin, és élő zenekari show-val érkezik Co Lee. A Subscribe a Rage Against The Machine tribute show-ját adja elő Nagymaroson, a fesztivál zárónapján a Misztrál együttes zenél.

A visegrádi országok egy-egy izgalmas zenei formációja is színesíti a palettát

Indie-pop dalait adja elő a pozsonyi Anika Iris, Csehországot a Tygroo képviseli balkán motívumokkal fűszerezett elektronikus zenével, dzsessz és rap elemekkel. Lengyelországot a post-punkot játszó Pau (Paulina) képviseli.

A fellépő hazai feltörekvő zenekarok repertoárja a könnyed fúziós dzsessztől az elektronikus zenén át a progresszív rockig és metalcore-ig terjed.

Koncertet ad a kisbetűs ünnepnapok, a Hangfoglaló program által felfedezett Cserihanna, Juhász Zoli, Géem, a Labek & Chrobak, Gorg & Benzol, Selah Vie, Szlimmy, a Vodka For Kids, Barkóczi Noémi és Sallai László, a Flanger Kids, Lil Frakk, Mehringer, Slapstick?, Sisi, Young B!TE és a Zaekar. A vasárnapi rocknapot a Tengeri Püspök, a Wires, valamint a Woodstock Barbie koncertje teszi teljessé.

A VéNégy keretében lesz továbbá táncház; egy szál gitáros produkciók és elektronikus zenei fellépők váltják egymást, Oiee egész estés dj-szettel érkezik, de tartank Techno Yogát is. A hajnalig tartó bulik között a nyitónapon a Be Massive Horizon Party, a szombati drum and bass napon Ludmilla szettjei, a zárónapon Spigiboy várja a közönséget.

Fotók: VéNégy Fesztivál