Zenei videostreaming szolgáltatást indít a Spotify

A YouTube videomegosztó platformnak készül konkurenciát támasztani a Spotify internetes zenestreaming vállalat. A cég szerdai bejelentése szerint egyelőre tesztjelleggel teljes hosszúságú zenei videoklip-szolgálatást indít prémium előfizetői számára.

Az egyelőre kísérleti szolgáltatás szerdától válik elérhetővé a Spotify-előfizetők számára az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Svédországban, Brazíliában, Kolumbiában, a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Kenyában.

A videostreaming szolgáltatással a Spotify a piacot uraló Apple Music szolgáltatásával és az Alphabet YouTube platformjával kívánja felvenni a versenyt.

A videostreaming szolgáltatás bétatesztje “korlátozott zenei videokatalógust tartalmaz majd, köztük olyan nemzetközileg ismert előadók slágereit, mint Ed Sheeran, illetve olyan helyi kedvenceket, mint Aluna” – írja közleményében a svéd cég.

A Spotify célja egymilliárdos felhasználói közösség kiépítése 2030-ra. Több felhasználó megnyerése érdekében ezért podcastokkal és hangoskönyvekkel is bővítette kínálatát. Tavaly márciusban pedig elindította az előadók számára a 30 másodpercnél rövidebb videók feltöltését lehetővé tévő Clips szolgáltatását is.

A februárban tett előrejelzése szerint az idei első negyedévben a Spotify prémium előfizetőinek száma eléri a 239 milliót.

Fotó: Spotify