#ZENÉLNÉNK!

A Music Hungary konferencián évről évre felmerülő problémák nagy többsége állandó téma a Bolyki-völgyben, megoldásukhoz azonban több kell évi két napnál. Erre reflektálva a 2017-es konferencia egyik központi témája volt egy könnyűzenei ernyőszervezet, a MUSIC HUNGARY SZÖVETSÉG létrehozása, amely műfaji kötöttségek nélkül képviseli a szakmát az állam, a piaci szereplők és a média irányába.

A kialakult járványhelyzet miatt zenészek és háttéripari dolgozók ezrei maradtak jövedelem nélkül a szezonálisan legfontosabb hónapokban.

A Szövetség a zeneipar képviseletében üdvözöli a Kormány veszélyhelyzeti korlátozásokat enyhítő intézkedéseit. Sajnos a rendezvények védekezés miatti elmaradása nagy áldozatot követelt az iparág dolgozóitól, akik alig várják, hogy újra munkába állhassanak, ezért kérik a Kormányt, hogy a május elején kihirdetett, veszélyhelyzeti korlátozásokat enyhítő intézkedések tekintetében vegye figyelembe javaslataikat.

A #ZENÉLNÉNK javaslatait ITT olvashatod, a korábban elkészült, a koronavírus és a karantén zeneiparra gyakorolt hatásáról készült elemzést pedig EZEN A LINKEN érheted el.