05.23. Backstage Fórum @A38

Fesztiválkörkép, szponzoráció, támogatások – Közeleg a Backstage Fórum évadzáró eseménye

Május 23-án ismét jelentkezik a Backstage Fórum, a Hangfoglaló Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. Az évadzáró rendezvény első témája a Program elmúlt évada lesz. A fórum foglalkozik a zenekari szponzoráció hazai lehetőségeivel, többek között Fejes Tamás, a Tankcsapda dobosa elemzi majd a legnagyobb hazai rockzenekar tapasztalatait. A most induló 2018-as fesztiválévad várakozásaiba, stratégiáiba pedig a vidéki nagyfesztiválok mellett az újhullámos rendezvények képviselői adnak betekintést.

Az első panelben Bajnai Zsolt, a program megvalósításáért felelős Nemzeti Kulturális Alapkollégiumvezetője értékeli a Hangfoglaló Program elmúlt évadát. Ezt követően Boross Zoltán, a Hangfoglaló Program irodavezetője mutatja be az alprogramokat, majd Bali Dávid, a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) vezetője elemzi a magyar könnyűzenei export helyzetét.

A második panel a márciusban elkezdett fesztiválkörképet folytatja. Korábban Kádár Tamás, a Sziget Fesztiváliroda vezetője adott elő a témában, a májusi Backstage-en pedig a kisebb és újgenerációs zenei fesztiválok szervezői számolnak be arról, hogy az ő szemszögükből merre tart a hazai fesztiváliparág. Az erről szóló kerekasztalon ott lesz és megosztja a hallgatósággal a tapasztalatait Süli András a Campus Fesztiváltól, Oszkó-Jakab Natália a Művészetek Völgyétől és Schönberger Ádám a Bánkitó Fesztiváltól.

A zárószekcióban a szponzoráció témakörét járják körbe a meghívott vendégek. A panel vélhetően sokakat érdekel majd – a könnyűzene képviselőinek körében minden évben egyre inkább felértékelődik a cégektől érkező szponzori bevételek és más tárgyi támogatások jelentősége. A kerekasztal-beszélgetésekből és a témában tartott előadásokból többek között kiderül majd, hogyan lehet egy céges támogatásból win-win szituációt csinálni, hogy a cégnek is megérje, és a zenekar brandjét, hírnevét se rombolja az együttműködés. Ezt igyekszik bemutatni saját példáján keresztül a cégek oldaláról Salamon Gergő, jelenleg az Eastaste, korábban a Coca-Cola Magyarország zenei tanácsadója, a zenekarok részéről pedig Kedves Péter a Belautól és Fejes Tamás a Tankcsapdától.

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ITT lehet, a Facebook-esemény pedig ITT érhető el.